autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Vakantie … leuk als je plannen hebt maar als je nu niets te doen hebt? Hoe overleef je vakantie zonder plannen??

Sinds ergens begin mei zit ik al thuis van het werk. Eerst was ik ziek, nadien had ik al mijn verlof opgenomen. Sinds half juni zit ik dan aansluitend thuis na een collectief ontslag. Dat thuiszitten gaat nog een tijdje duren want heb voorlopig geen plan om ergens snel werk te vinden.

Dus ja, weken/maanden gewoon thuiszitten … wat doe je dan allemaal ???

De eerste weken

De eerste weken waren had ik nergens nog zin voor. Alles leek te veel, ik was totaal op. Al die emoties op het werk, het overlijden van mijn oma, het achterlaten van mijn collega’s en het werk op zich. De laatste week op mijn werk is ook minder goed verlopen dan ik eigenlijk gedacht had, waardoor ik nog een ziektebriefje kreeg voor een paar dagen. Het was eigenlijk wel een marteling de afgelopen weken, maar dat heb je waarschijnlijk wel gelezen in mijn oude blog  AutiLucy

Weken heb ik depressief rondgelopen. Ik stond ’s morgens op, maar kroop eigenlijk het meeste van de dag weer mijn bed in. Het leek wel uitzichtloos.

Sinds midden juni heb ik dan nu elke week nog een sessie outplacement, met als doel een nieuwe job te vinden. Dit gaf me eigenlijk nog wel een reden om op te staan, en te beseffen dat er nog collega’s hetzelfde lot ondergaan.

Sinds 30 juni

Sinds die vrijdag 30 juni 2017 kan ik weer zeggen dat het weer beter gaat. Ik heb ergens vrede genomen en het afscheid aanvaard. Ik kan dus ook weer verder gaan. Verder gaan met een nieuw leven.
Nieuwe cursussen die onderweg zijn, en waar ik hopelijk snel aan kan beginnen. Elke dag nog de site van de VDAB raadplegen, je weet maar nooit dat mijn droomjob beschikbaar is 🙂 Kortom, ik heb weer hoop voor de toekomst.

MAAR

Hoewel ik me al wat positiever voel, blijf ik het lastig hebben om totaal geen dagindeling te hebben. Ik erger me aan het feit dat ik geen structuur heb, alles gebeurd zo ongepland. Alles last-minute, zoals naar de winkel gaan enzovoort. Normaal plan ik zo’n zaken altijd een paar dagen op voorhand omdat ik weet hoe chaotisch een bezoek aan de supermarkt wel niet is.

Ik probeer mijn dagen wat te vullen door te tekenen in afwachting tot de cursussen geleverd worden. Gans de dag tekenen kan ik dan ook weer niet, tv kijken boeit me niet meer. Het enige wat ik nog leuk vind is luisteren naar Country muziek en terwijl buiten zitten & staren naar de vliegtuigen. Daar kan ik uren naar kijken, maar met de juiste oortjes in zodat ik het lawaai van de vliegtuigen niet hoor.

Nog zo’n trekje dat ik heb is dat ik ook uren kan staren naar een paar klavertjes. Als ik ergens ga wandelen of ik loop gewoon door de tuin dan moet ik altijd controleren om er geen klavertjes staan. Echt wel bizar, maar het geeft me eigenlijk wel rust.

Dus … het enige wat ik nu moet doen is op zoek gaan naar structuur, naar een dagindeling die ik vooraf kan plannen.

Uitstappen

Normaal maakt ik ieder jaar een reis. Vorig jaar ben ik nog naar Orlando in Florida gevlogen waarna ik aansluitend een cruise heb gedaan. Och dat was echt genieten want mijn vriendin had echt alles gepland dus ik was voorbereid. Dit mis ik nu wel erg, zo nergens naar kunnen uitkijken om naar toe te gaan. Eigenlijk best wel vervelend want zo had ik net nog de foto’s vast van mijn vakantie op de bahama’s in 2013. Dat was ook zo genieten, en vooral lekker rustig in de hangmat hangen op het strand.

Dit jaar dus niet, nergens naar toe. Aankomende vrijdag ga ik wel even een daguitstap maken naar Oostende. Ze voorspellen dan net een ganse dag regen, maar dat vind ik dan weer net goed. Veel regen, is minder volk 🙂

Andere plannen heb ik niet, toch wil ik dit jaar ook nog even naar Hasselt gaan. Daar zit er een leuke winkel met tekenmateriaal, en ook nu een Primark. Ik ben enkel nog maar in Dublin en Liverpool naar de Primark geweest, maar dat was veel te druk. Ik heb er ook wel schrik voor dat het in Hasselt ook druk gaat zijn.
Misschien wil ik ook wel ergens deze komende weken een uitstap maken naar Bobbejaanland. Dit wil ik dan ook ergens plannen op een dag dat ze heel veel regen voorspellen. Ok, ik kan wel een briefje vragen maar bij regen is het ook gewoon lekker rustig om te wandelen of iets te gaan eten.

Voor de rest wordt het nog werken in mijn toekomstig huisje, maar op een rustig tempo. Eerst genieten ! Iets wat ik de afgelopen weken niet kon.

Ik hoop dat jullie allemaal een super leuke vakantie in het vooruitzicht hebben. Dat jullie er zonder te veel prikkels van kunnen genieten. 

Veel liefs,

Lucy

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: