Rustig blijven als je opgejaagd wordt

Ik voel me net opgejaagd wild in het jachtseizoen…

Ik heb nu een aantal weken niets te doen omdat ik nog werk aan het zoeken ben. Eigenlijk ben ik ook nog aan het uitzoeken wat ik nu precies wil doen, want buiten de opleidingen die ik wil doen, weet ik nog niet in welke richting ik verder wil. Dat ter zijde, dat komt wel goed.

Sinds dat ik me 19 juni heb ingeschreven bij de VDAB, wordt ik dagelijks lastig gevallen door 10-tallen interimbureau’s omdat ze de ‘perfecte’ job voor mij hebben gevonden. Hoe kunnen zei nu weten wat er perfect is voor mij, als ik dat zelf niet weet ?? 
Het is nu zelfs zo erg dat ik er dagelijks meer dan 15 oproepen krijg, allemaal van interimkantoren die niet eens een job aanbieden in de regio.
Ik heb duidelijk aangegeven dat ik in 2 regio’s wens te werken, maar krijg de ene aanbieding na de andere voor jobs in Brussel, Leuven, Tienen, Geel, Gestel, Groot-Bijgaarden, Asse, enzovoort. Van sommige gemeentes heb ik nog niet eens gehoord, laat staan hoe ik er moet raken met het openbaar vervoer.

Naast dat ik duidelijk mijn regio heb ingegeven, heb ik ook ingegeven dat ik GEEN auto heb, en ook GEEN rijbewijs. Dat heeft blijkbaar geen effect want toch krijg ik de ene mail na de andere voor iets waar er geen enkel openbaar vervoer in de buurt is.

Daarnaast staat er ook duidelijk vermeld dat ik gestart ben met 2 cursussen, iets compleet anders dan iets administratief. Dat heeft ook blijkbaar geen effect want ze stellen ook alleen maar administratieve jobs voor. Oh, of jobs die ik nog nooit gedaan heb, waarvan ik nu al weet dat het niets voor mij is zoals een team leiden. Hoe kan ik nu met mijn Autisme een groep leiden, ik heb mezelf nog niet eens in de hand. 

Kortom het is nu één en al frustratie. Ik erger me compleet aan de VDAB, en dat ze je zelfs nog niet eens met rust laten. Ik heb zelfs op de site van de VDAB ingegeven dat ze mijn gegevens niet mochten doorgeven aan interimkantoren of selectiebureaus, dan moeten ze dat ook respecteren. Mijn mening, maar ik wil nu even gewoon niets meer doen. Even alles op een rijtje zetten, me klaarmaken voor een nieuwe uitdagen voor iets dat ik graag wil doen. Ik zie mezelf niet elke dag naar het werk sleuren omdat ik de eerste de beste job heb aangenomen.

Het toppunt vindt is dan ook nog dat ik een aanbieding heb gekregen voor het bedrijf waar ik via collectief ontslag ben ontslagen. Nu was het een job voor één van hun winkels. Vandaag kreeg ik dan nog een uitnodiging voor een gesprek bij een interim kantoor om een interim job te gaan doen op mijn oude werkplek. Hoe kunnen ze je dit aandoen?

Ik merk ook dat interimkantoren gewoonweg de moeite niet meer doen om je volledig CV te lezen dat je zorgvuldig hebt ingevuld bij je VDAB profiel. Daar staat ook duidelijk vermeld dat ik AUTISME heb, waarom denken ze dan dat ik de stress naar het werk wel ga aankunnen???

Eén ding is zeker, ik ga op geen enkel interimvoorstel op in. Ik wil niet ergens tijdelijk aan de slag, omdat een paar weken nadien elders opnieuw te moeten beginnen. Zoveel stress kan ik niet aan. Het liefst wil ik zelf op zoek naar iets nieuws, zodat ik vooraf al een goed zicht heb of de job iets voor mij is/of de omgeving goed voor me is/hoe de afstand van huis naar het werk is/hoe de sfeer is/wat de complete jobinhoud is/wat er van je verwacht wordt/enzovoort.

Morgen gaat de iPhone even een rustdagje te gemoed. Ik moet even weg van huis, even uitblazen aan zee.

Hebben jullie daar ook zo’n last van? Zoveel opgebeld worden om jobs te doen die je niet wil doen? Ik wordt er haast gek van :/

Nieuwe hobby

Oh, er is wel nog iets leuks gebeurd. Vanochtend ben ik even langs de Standaard Boekhandel geweest om een nieuw paar boeken te kopen. Ik wil me wat meer verdiepen in het handlettering. Het lijkt me wel erg leuk om iets creatief te doen, en me hierin wat uit te leven en rust te scheppen.
Misschien kan ik hier ook gebruikt van maken om mijn komende CV wat de pimpen/wat op te frissen zodat hij er niet te standaard uitziet.

Tijd om even verder te proberen met schrijven…

Tot later!

Lucy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s