Plan B

Ik heb een plan B nodig !!!

Het idee dat ik voor ogen had, de job die ik graag wilde doen, … lijkt allemaal een beetje in het water te vallen. Ik haalde er zoveel positieve energie de laatste weken dat ik eindelijk een doel heb dat ik kan volgen. Echter lijkt dat doel niet meteen haalbaar.

Oorspronkelijk plan

Ik ga nu dus starten met 2 cursussen, allebei met betrekking tot mode. Mijn plan was dan om nu een deeltijdse job te zoeken in een winkel en dan mijn studie te doen. Sinds vorige week kwam het opeens in me op, dat het waarschijnlijk niet gaat lukken. Stel ik ga 24 uur of 18 uur werken, dan ga ik waarschijnlijk nog te veel verdienen om recht te hebben op een bijkomende uitkering. Deeltijds werken zonder zo’n extra uitkering dat gaat zeker niet lukken. Rondkomen met 3/4 of zelfs de helft van hetgeen ik had, is echt een nachtmerrie. Een lening af te betalen is al 600 euro in de maand zonder al de extra medische kosten die ik nog heb.

Vanmiddag nog leuke commentaar gekregen dat mijn cv er best wel goed en origineel uitziet. Maar ja, wat ben ik met een origineel cv als ik niet eens kan gaan werken.

Een voltijdse job zoeken? Wel dan, zit ik binnen twee maanden weer volledig mentaal aan de grond. Ik heb al twee keer een opname kunnen vermijden, maar dan gaat het er echt wel van komen. Al die stress ga ik niet meer aankunnen om dag in dag uit naar het werk te gaan. Ik wil iets doen in een winkel, liefst eentje met kleding of schoenen (omdat daar nu eenmaal mijn passie ligt). Voltijds aan de slag gaan in zo’n winkel wordt weer een nachtmerrie. Ik mag er niet aandenken om daar echt 8 uur aan een stuk in die drukte te moeten staan.

Terug voltijds iets administratief? Dat is zeker geen optie. Het is wel ontzettend goed betaald, en had wel veel luxe. Toch, was ik nooit echt gelukkig, ging ik elke dag met hoofdpijn naar huis, werd ik misselijk op de trein of de bus naar huis enzovoort. Dat is dan ook geen leven. Zeker niet als ik denk aan de chaos waarin ik sinds november 2016 tem april 2017 heb moeten werken.

De moed zakt me terug wat in de schoenen. Via een Facebookgroep werd mijn angst dan ook nog groter.

Ik ga echt te veel verdienen als ik 18 uur per week aan de slag ga. Zeker omdat ik voorlopig nog bij mijn ouders woon, en dan de maximumbedragen nog wat lager liggen.

Toekomst

Wel, in een paar dagen ziet de toekomst er minder rooskleurig uit. Het geen ik dan wil doen, ga ik nooit mogen/kunnen doen. Weer een negatieve ervaring rijker. Iets willen doen, en het nooit mogen doen.

Wat ik dus na september moet doen als ik niet meer betaald wordt, is voor mij nu een compleet raadsel.

Het idee om dan een voltijdse inkomensvervangende tegemoetkoming aan te vragen, schrikt me zo hard af. Voltijds thuiszitten, voltijds geen structuur hebben. Dag in dag uit, opstaan met het idee dat je niet kan doen wat je leuk vind…. dat ga ik nooit volhouden.

Denk dat er een paar scenario’s op dit moment door mijn hoofd spoken:

  1. volledige tegemoetkoming aanvragen & dus thuisblijven
  2. vanaf midden september gewoon voltijds werkloosheidsuitkering aanvragen
  3. hopen dat er ergens in de winkels rondom mij een job vrijkomt, en deze dan voltijds toch proberen
  4. GTB inschakelen om een job te vinden. Hier zie ik het hards tegenop, want heb zo’n voorgevoel dat als ze niets vinden (of ik kan hetgeen ze voorstellen niet) dat ze me gaan droppen in een beschutte werkplaats)
  5. Vrijwilligers werk zoeken voor een dag in de week. Waar vind je dan iets in de mode dat je als vrijwilliger kan doen?? Als ik aan vrijwilligerswerk denk, moet ik spontaan aan helpen in een school, rusthuis, gemeente, enzovoort. Allemaal jobs, die absoluut niet bij me passen. Het idee dat ik in rechtstreeks contact kom met bejaarden of kleine kinderen, doen me al misselijk worden. Ik vrees dat helpen in een dierenasiel ook niets voor mij is, want daar ben ik mentaal niet sterk genoeg voor als ik die katten zie zitten.
  6. Werkloosheidsuitkering aanvragen, studies afmaken, ergens voltijds starten en dan aanvraag indienen voor tegemoetkoming. Dan heb ik toch geprobeerd om mijn droom waar te maken en mode advies te geven.
  7. Tegemoetkoming aanvragen en als freelancer 1 dag in de week mode advies geven?
  8. Tegemoetkoming aanvragen en mezelf bezighouden met mode via een blog, YouTube, enzovoort. Misschien moet ik eens een boek in huis halen hoe je geld kan verdienen met Social Media. Stel je voor dat ik dan ook weer te veel ga verdienen om die tegemoetkoming te vragen.
  9. Verhuisplannen opbergen en gewoon thuis blijven wonen, dat is misschien ook nog zo’n rampscenario dat op me af gaat komen.

 

Nu met heel het proces rond ‘outplacement’ dat ik moet volgen, dacht ik echt dat ik eindelijk een mooi doel in mijn leven had gevonden. Heb nu even weer een dipje. Morgen nog een afspraak, eigenlijk om mijn cv nog te overlopen en wat vragen te stellen. Nu ja, het zullen nu wel meer vragen zijn ‘over wat als het niet lukt om deeltijds te werken?’.

Waarom is leven met autisme zo moeilijk ?? Waarom zijn er zoveel regels? Waarom kan je niet gewoon doen wat je graag wil doen, en dan extra financiële steun krijgen om gewoon je rekeningen betaald te krijgen. Gewoon al die medische kosten zijn behoorlijk hoog, elke maand (psychiater, psycholoog, medicatie).

Ik hoop dat ik snel een antwoord heb van bepaalde instanties zodat ik weet waar ik voor sta. Pas als ik echt iets definitief heb, dan kan ik eigenlijk ook pas een goede keuze maken om verder te gaan.

Weet je nog dat ‘crazy idee’ dat ik vroeger had op mijn Auti Lucy blog? Dat idee van alles hier opgeven en verhuizen naar een hut in Canada. Misschien moet ik dat maar doen, gewoon ergens een hut zoeken op Nova Scotia (prachtig eiland voor Canada) en daar gaan leven tussen de elanden. Geen regels, geen wetgeving, geen dure kosten, gewoon natuur.

Een diepe zucht om deze blog af te sluiten. Ik ga nog wat dingen op papier zetten, zodat ik morgen nog wat mails kan sturen om antwoorden op mijn vragen te krijgen. Op dit moment is het wel erg balen dat net mijn personen waarbij ik terecht kan, met verlof zijn. Hoop dat ik ergens weer die positiviteit ga terugvinden om de komende 3 weken door te komen. Anders worden het nog 3 lange weken met veel vragen, en veel onzekerheid.

Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s