Time for some SHOPPING

In een vorige blog gaf ik al aan dat ik gisteren ging shoppen. Helemaal voorbereid, en geen stress om tijdig thuis te zijn (want ik was toch alleen thuis). Eigenlijk stress was nergens voor nodig, het was overal redelijk rustig. Ik had eigenlijk wel erger verwacht vermits het de laatste dagen van de solden (in België) zijn.
Ik had al een extra half pilletje bij voor het geval het te zwaar ging zijn maar dat was nergens voor nodig.

Vrijdag 28 juli

Coolblue

Gistermorgen moest ik vroeg uit mijn bed want de koerier die mijn Coolblue pakje ging brengen, ging al langskomen vanaf 6u30 (tot 8u30). Ik had dat speciaal zo ingegeven om niet gans de dag te moeten wachten op mijn wafelijzer. Er waren namelijk nog dingen die ik gisteren wou doen. Als ze kunnen leveren in die twee uur, dan ging ik er van uit dat ze vroeg gingen komen. Helaas, dat was niet het geval.
Twee uur zitten wachten om uiteindelijk mijn pakje om 8u26 in ontvangst te nemen. Pfff, was echt niet zo leuk. Gelukkig had ik dan nog een kwartier om me klaar te maken om naar de bus te gaan. Dus dat viel gelukkig nog mee.

Torfs

Eerste halte was de oh zo bekende schoenwinkel Torfs. Ik heb er hier eentje op 15 minuten met de bus vandaan, dus dat was wel handig. Vooraf had ik al op de site gekeken naar de nieuwe collectie, en of mijn schoenen in voorraad waren in die winkel. Donderdagavond waren ze nog in voorraad, dus vol goede moed ging ik dan mijn schoenen zoeken in de winkel. Ik kon ze dus nog nergens vinden, zo irritant. Even gaan vragen aan een verkoopster, en die zei dat die nog in de stock zaten want eerst moesten de solden verkocht worden. Nu ja, omdat ik echt die schoenen wilde, is ze die toch gaan halen in de stock. Meteen de zwarte en de bruine Timberland genomen, zo moet ik over een paar maanden niet terug naar de winkel. Naar een winkel gaan en niet weten wat ik wil, lukt me totaal niet. Ik moet toch een idee hebben van wat ik wil.
Uiteindelijk na een half uurtje in de winkel stond ik al buiten met de schoenen, klaar om naar de volgende winkel te gaan.

Modemakers

Hier had ik vooraf al door dat ik een grote rekening ging krijgen bij het verlaten van de winkel. De afgelopen 6 maand ben ik maar liefst 20 kg afgevallen (die waren er allemaal bijgekomen door extra medicatie te nemen, en geef hier vooral de schuld aan Abilify). Dit dan in combinatie met altijd zin in suiker, maakte dat ik me echt ongelukkig begon te voelen.
Veel afvallen, betekent dan ook wel dat je eens nieuwe kleren verdient die goed passen. Meestal als ik naar de solden ga, koop ik vooral hun nieuwe collectie, en dat was gisteren ook het geval.
Na 5 minuutjes wandelen van de Torfs naar Modemakers, kwam ik in een winkel die net open was. Het was er dus nog erg rustig, gewoon ideaal om ook een rustig te kunnen kiezen.
Amper 25 minuten (inclusief het passen van een kleedje en twee broeken) stond ik al terug buiten. Aan de kassa stond de manager ook, samen met de verkoopster. Echt super lieve mensen ! Het voelde alsof ik er dagelijks kwam, de managers zei nog dat ik er goed uit zag, en dat het mooie kleren waren. Nu ja, mocht ook wel voor 345 euro !
Na deze 25 minuten weet ik het nu wel zeker … HIER WIL IK WERKEN !!!! Voltijds zou ik ook nog wel aankunnen in deze sfeer ! Ik ga er dus alles op alles zetten om te kunnen werken voor deze mensen!

En dan was het tijd om terug naar huis te gaan, om 11u15 stond ik al terug thuis. Echt bizar dat je zoveel geld kan uitgeven op nog geen 2 uur. Ik had er voor gespaard, en wist dat het een dure dag ging worden! En zo één keer per jaar mag dat ook eens. Het moeten niet altijd de koopjes via Zalando zijn.

Hier bleef het ook niet bij. Tijdens de middag eerst een 60 tal wafels gebakken met mijn nieuw toestel dat Coolblue ’s morgens nog geleverd had. Nadien kreeg ik opeens het idee om nog naar Leuven te gaan. Euhm, naar Leuven IKKE ??? Was bizar, omdat ik Leuven niet zo aangenaam vind om te lopen. Ik weet ook niet van waar opeens die drang kwam om naar Leuven te gaan. Maar Leuven is het toch geworden. *shocking*

Zara

In Leuven ging ik als eerste de drukste winkel der winkels binnen … de Zara. Zara tijdens de solden, is net het jachtseizoen dat geopend is. Iedereen jaagt net op hetzelfde, en geeft niet op tot de prooi gevonden is. Wel zo, was het gistermiddag ook.
Gelukkig de solden links laten liggen, en meteen naar de nieuwe collectie gegaan. Daar zag ik een kaki groen bloesje (meer een dunner vestje) dat ik absoluut moest hebben. Zoals het meeste bij Zara moest ik dit wel eerst even passen. Welcome in the Hell. Jammer genoeg was die S veel te groot, zelfs voor het losser model. Dus hop, terug de winkel in opzoek naar een XS, die dan natuurlijk ook nog gepast moest worden. Gelukkig was deze wel goed, en kon ik me druk gaan maken aan de kassa. Voor mij stond er een mama met haar dochter die haar aankopen wou splitsen in verschillende rekeningen, dat duurde verschrikkelijk lang (voor ze er uit waren met wat ze die spullen gingen betalen enzovoort). Ik ben rustig gebleven, en heb mijn pilletje niet moeten bovenhalen.

H&M

Net als Zara is H&M tijdens de solden een jachtgebied. Gelukkig wist ik wat ik moest hebben, en dat lag beneden dus moest geen uren zoeken. Even snel mijn grijze hoodie genomen (ik had er vorige keer in Oostende zo eentje gekocht, maar wou er graag nog een extra omdat die echt geweldig zit). Het is zo’n warme hoodie, maar eentje die niet irritant aanvoelt met de fleece aan de binnenkant. Ik word namelijk helemaal gek als ik in aanraking kom met fleece stoffen. Bah!
Aan de kassa was het ook lekker rustig, dus dat viel ook goed mee. Ik heb eigenlijk de indruk dat het vooral heel erg druk in de winkel daar is, maar nooit aan de kassa. Vorige keer kon je ook nauwelijks ergens door, maar aan de kassa was ook niemand.

Only

Nog een stop voor ik weer de bus op moest, was de winkel ONLY. Van dit merk had ik al veel gekocht bij Modemakers in de voormiddag, maar toch werd ik er naar toe getrokken. Hier heb ik nog een aantal spullen gevonden, en wat nette kleren om te gaan solliciteren. Altijd wel leuk om een gewoon net kleed te hebben zonder print en dat goed past.
Lang ben ik er niet binnen geweest, maar dat ligt vooral aan het feit dat het een kleine winkel is. Het enige wat me daar altijd stoort aan Only in Leuven is die muziek in de winkel. Die staat super hard, waardoor ik er altijd snel naar buiten wil. Echt niet leuk zo. Dat is ook een rede wat me tegengehouden heeft om voor de andere winkel van de groep Vero Moda te solliciteren. Hoewel ik dat merk ook geweldig vind, ik zou nooit een ganse dag in dat lawaai kunnen werken.

Tot zo ver mijn shopping dag van gisteren. Om half 5 was ik echt op en was het tijd om de bus terug te nemen. Echt wel raar dat ik gisteren zoveel energie had om zoveel verschillende dingen te doen.

Zaterdag 29 juli

Vandaag dus, ja het shoppen was dus eigenlijk nog niet gedaan na gisteren. Ja, als ik nog iets in mijn hoofd heb, dan moet ik dat ook nog hebben. Sorry, die drang is gewoon veel te groot.

Modemakers

Gisteren in de Modemakers wou ik een speciaal kraagje voor onder een trui te dragen (in de herfst) zodat het lijkt alsof je een jeansbloesje onder je trui aan hebt, maar eigenlijk is het niet zo. Dat wou ik gisteren ook speciaal kopen, maar eigenlijk is het daar in de winkel uit mijn gedachten gedaan dat ik dat wou hebben. Gisteravond thuis was had ik zo’n gevoel van ‘OH NEE, IK WOU NOG ZO’N KRAAGJE’. Dat moest ik dus vandaag nog gaan halen. Ok, het is maar een ‘stom’ kledingaccessoire maar toch het leek alsof ik niet zonder kon. Ik denk dat andere mensen hier wel makkelijker over raken, en het wel vergeten (en uiteindelijk misschien wel weken nadien nog eens gaan halen). Ik ? Ik moest het vandaag zo nodig hebben.
Daarnaast ook nog een paar gewone bloesje gekocht die er gisteren niet hingen. Ik had zowiezo van gisteren nog een korting van 30,20 euro dus dat was mooi meegenomen.

EN NU ?? Nu is het kledingshoppen even gedaan ! Echt ik ben (door nog naar Leuven te gaan op vrijdag) een beetje over budget gegaan, maar heb nu echt wel alle kleren voor de herfst inclusief schoenen (nieuwe handtas had ik al).

Conslusie

De energie die ik gisteren & vandaag (tot een uur geleden) had, was voor mij iets dat ik nauwelijks heb. Eigenlijk ben ik naar mijn gevoel ook duidelijk over mijn grenzen gegaan, zonder het eigenlijk te beseffen. Gewoon op automatische piloot door blijven gaan, omdat ik daar nog naar toe wilde gaan. Ook het feit dat ik anders gans de dag van 6u tot 20 uur alleen ging zitten, had er ook wel mee te maken.
Nu is de energie op, en is het tijd om mijn rust even te nemen. Alles staat nog in zakken, en dat zal (mij kennende) nog even zo blijven. Tot ik de moed heb gevonden om alles uit te pakken, en alles netjes te maken (en hun plek te geven).

Tijd dus om de perfecte spontane sollicitatiebrief verder af te werken en door te mailen naar Modemakers. Nadien gewoon hééééééél hard hopen dat er positief nieuws aan vast hangt!

Groetjes,

Lucy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s