RECEPT … Gezonde snack

Energieballetjes met kokosnoot schilfertjes

Ik heb hier een bestaand recept van Niomi Smart wat aangepast, omdat ik niet zo’n fan ben van ingrediënten die ze er in deed.
In deze balletjes heb ik ook nog 4 lepels gepofte quinoa gebruikt (voor de foto) maar deze ga ik er een volgende keer uitlaten. Ik ben nu niet echt zo’n fan van quinoa, en vrees dat ik ook nooit een liefhebber ga worden.
Dus hier volgt het recept zonder quinoa. Eet je graag quinoa, dan kan je de pompoenpitten wel vervangen door de quinoa.

Ingrediënten

 • 180 gram dadels (ontpit, zo gekocht in de supermarkt)
 • 160 gram amandelschilfertjes
 • 120 gram donkere rozijnen
 • 30 gram kokospoeder
 • 20 gram pompoenpitten
 • 2 lepels chiazaadjes

Benodigdheden

 • keukenweegschaal
 • eetlepel
 • kommetjes om alles af te wegen
 • blender (ik heb mijn nutribullet gebruikt)
 • mengkom
 • schaaltje voor de kokospoeder op het einde
 • schaaltje of bewaardoosje

Werkwijze

Eigenlijk is het een simpel recept, je hoeft er niet veel voor te doen. Het is ook zo klaar, amper een paar minuten voorbereiding om alles af te wegen en te blenden.

 1. Weeg alle ingrediënten af, zet ze klaar in aparte kommetjes
 2. Doe al de ingrediënten in de blender, en hak ze fijn
 3. Doe nadien al de fijn gemalen ingrediënten in een mengkom
 4. Zorg dat je een stevige maar kleverige massa krijgt
 5. Doe wat kokospoeder in een schaaltje
 6. Maak nu balletjes
 7. Rol deze balletjes nu door de kokospoeder
 8. Leeg de balletjes op een schaaltje of in een doosje
 9. Zet even een 30 minuten in de koelkast (hoe langer je ze er inzet, hoe lekkerder)

IMG_3729

 

Dit was de eerste keer dat ik deze balletjes gemaakt heb. Ik vond het recept waar dit op gebaseerd is in het kookboek van Niomi Smart ‘ Eat Smart’, een mooi Engelstalig vegan kookboek. Sommige ingrediënten heb ik naar mijn smaak wat aangepast. Nu ga ik er zoals gezegd volgende keer de quinoa ook uitlaten. Ik dacht misschien lust ik het zo wel, maar helaas ook in deze vorm ben ik geen fan van quinoa. 


Voor een autistisch meisje dat eigenlijk veel comfort food gewoon uit een verpakking haalt is dit al een hele vooruitgang om zelf een gezondere snack te maken. Eigenlijk het is al een vooruitgang dat ik zoveel nieuwe ding ontdek, en de zin krijg om ze ook klaar te maken. Vaak blijven die boeken of print van iets dat ik wil maken, gewoon liggen. Ik heb me voorgenomen om op een gezonde manier wat energie op te doen, in plaats van de standaard Snickers weer te verorberen.

Ik hoop dat jullie door mijn blog ook wat ideetjes krijgen om gezonde snacks te maken ! Ik ga proberen om de dingen die ik probeer op een zo eenvoudige manier neer te schrijven zodat jullie niet verloren lopen in de werkwijze van bepaalde recepten.

SMAKELIJK !! 

**Keep Smiling **

Lucy xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s