Update … mijn zoektocht naar werk

Hoe ver sta ik nu met mijn ‘zoektocht naar werk’?

In een vorige blog kon je al lezen wat ik precies zoek van werk, en mijn heuse voorbereiding om deeltijds te kunnen werken. Wel hier even een update.

1 augustus 2017

Gisteren had ik een afspraak met iemand van het ACV (vakbond in België) om eens na te kijken wat ik allemaal kan doen (en moet doen) als ik vanaf midden september een uitkering moet aanvragen.
Het gesprek liep eigenlijk wel vlotjes maar vond het wel raar dat het zo kort was. Ik denk wel dat ik nu wel antwoorden heb op mijn vragen, en dat ik met een gerust gemoed kan solliciteren voor een job van 18 uur.
Als ik een deeltijdse job vind na september, dan gaan zij het bedrag extra uitbetalen dat ik anders als voltijds werkloze zou krijgen. Dus stel ik verdien 800 euro, dan gaan zij nog een uitkering betaling zodat ik aan die 1300 of 1400 euro zou komen. Ik moet dan wel nog ingeschreven staan bij de VDAB als werkzoekende op zoek naar een voltijdse job. Eigenlijk wel een opluchting dat ik via hen dan ook nog deeltijds kan werken en deeltijds wat extra krijg zodat al mijn medische kosten en andere kosten betaald kunnen blijven.

Meteen ook een herinnering in mijn iPhone gezet, om begin september een afspraak te maken om mijn dossier in orde te laten zetten want dit kon nu nog niet.
Hier moet ik zowiezo een afspraak voor hebben, gisterochtend zat de wachtruimte gewoon vol. Ik had geluk dat ik op tijd was, want diegene die voor mij een afspraak had die was er nog niet (ik mocht dus voor).

2 augustus 2017

I got an interview planned !!!

Sinds ik zondag die gemiste oproep had voor een sollicitatiegesprek, zat ik te hopen dat ze me snel zouden terugbellen. Echter maandag en dinsdag was dat niet het geval. Ik had nochtans mijn iPhone steeds bij me, had het nummer al in mijn contacten gezet zodat het zeker zou opvallen dat zij het waren die me belden.
Vanochtend toen ik net thuiskwam van boodschappen te doen,  had ik weer een gemiste oproep van hen. Gewoon een paar seconden te laat met opnemen. Na eerst wat te vloeken op mezelf dat ik te laat was, heb ik dan toch teruggebeld. Ik had gelukkig meteen de juiste persoon aan de lijn, en nu ook een datum gekregen voor een gesprek *happy*. Ik kan me wel erg goed voorbereiden op het gesprek want dit gaat pas de voorlaatste week van augustus door. Het is voor een job van 18 uur, dus zou ideaal zijn. Ik hou mijn vingers gekruist tot dan. OMG ik hoop echt dat het wat wordt ! *fingerscrossed*
Het neemt ook een beetje onzekerheid weg die ik heb over het schrijven mijn mijn motivatie voor een job waar ik geen ervaring in heb. Ze waren onder de indruk van mijn motivatie door ik doorstuurde en van mijn CV. Dus hopelijk ook als ze me daar gaan zien.
Euhm misschien nog eens tijd om een nieuw paar schoenen te shoppen de komende weken :-p *grapje* hihihi

I got an answer to my mail !!

Vanochtend kreeg ik ook een mail terug op mijn spontane sollicitatie die ik maandag deed. Jammer genoeg hebben ze nu geen openstaande vacatures in het vooruitzicht, maar ik sta wel bovenaan hun personen om te contacteren als er eentje vrij komt. Eigenlijk is dat ook wel positief nieuws !

Nieuwe aanpak VDAB vanaf januari ??

Ik hoorde vanmiddag op het nieuws dat de VDAB hier in België vanaf januari het systeem gaat veranderen om mensen aan een job te helpen. Zo zou je een job die ze voorstellen niet meer kunnen weigeren, en gaan ze ook meer kijken naar je competenties in plaats van je vorige jobs.
Artikel ‘Jobaanbod weigeren’

Ik vind het een beetje dubbel. Ok het is goed dat ze ook wat verder gaan kijken dan de jobs die je al gedaan hebt. Dat je dan ook meteen elke job gaat kunnen doen die ze voorstellen is natuurlijk een ander iets. Hoop echt dat ik van die ellende bespaard blijf en iets vind voor die tijd.
Ik vind het nu al erg om zo voorstellen via mail te krijgen van de VDAB uit, die houden totaal geen rekening met wat je kan of wilt doen.  Ik krijg nog steeds voorstellen voor werfleider, toezichter technische installaties, verzorger enzovoort. Of boekhoud gerelateerde aanbiedingen kilometers van mijn huis (die niet haalbaar zijn zonder auto).

Dat doet me er aan denken om nog een afspraak te maken met onze plaatselijke werkwinkel om mijn VDAB dossier te laten aanpassen, zodat er zeker ergens ‘AUTISME SPECTRUM STOORNIS’ komt te staan. Ik ben het echt beu dat interimkantoren me niet met rust laten.

DG Personen met een handicap

Het is nu langer dan 10 dagen geleden dat ik een mail stuurde voor extra informatie naar het DG Personen met een handicap. Echter van hen uit nog geen antwoord hoe het zit met die 1/3 werken en de rest een inkomensvervangende uitkering. Ik denk dat ik zo nog maar eens ga mailen, al ben ik op zich wel al blij met het antwoord van de vakbond uit.

Bedenking…

Ik heb me vroeger nooit eerder aangesloten bij een vakbond, omdat ik dat eerlijk gezegd niet nodig vond. Echter toen het collectief ontslag bekend gemaakt werd in februari, heb ik niet getwijfeld en me meteen ingeschreven in de vakbond. Hier ben ik nu wel ontzettend BLIJ voor. Ergens heb je nog een extra steun, en hulplijn bij vragen. Stel dat ik nu niet aangesloten was, ik heb geen idee wat ik dan nu zou doen??? Dus ja, een vakbond is dan toch iets positief !

Outplacement

Morgenochtend heb ik weer een sessie van het outplacement.  Eigenlijk best wel raar dat de sessie al bijna afgelopen zijn. Van mij mocht die steun er nog wel even zijn na half september. Wie weet is een job als verkoopster toch niets voor mij, en wat dan? Tja, ik ga het zeker missen na 15 september !

 

Wat zo’n beetje goed nieuws toch al niet kan doen met een mens hé. Na de negatievere dagen van zondag en maandag, heb ik nu weer iets om naar uit te kijken. De stress over het deeltijds werken met extra uitkering is ook weggevallen. 

Nu even mijn positieve vibe van het moment verder gebruiken, en even de cursus van ‘visual merchandiser’ erbij nemen. Beetje studeren zodat ik eind augustus toch nog wat extra kan vertellen over het op orde houden van een winkel (in dit geval nu een schoenenwinkel).

Geniet van je dag ! Lucy

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Update … mijn zoektocht naar werk

 1. Sam zegt:

  Mooie vorderingen ! Positief blijven inzien is het belangrijkste, heb ik ervaren tijdens mijn zoektocht. En dan kom je er hopelijk vroeg (en anders wat later).
  Van de berichtgeving over de VDAB zou ik me niet al te zenuwachtig maken. Het voornaamste dat ze wensen is dat je stappen zet in de richting van werk, en dit goed documenteert – dus papier bijhouden of mails afdrukken of opslaan in pdf. Maar dat is ook voor andere gelegenheden – eventuele promotie – belangrijk, heb ik gemerkt.
  Ik ben bij de vakbond gegaan toen ik een stuk deeltijds werkte. Zij weten meestal toch net iets beter hoe zo’n document wordt ingevuld. Maar misschien wel een kopietje of een scan nemen voor je een document indient bij hen. Ze zijn niet allemaal zo netjes, heb ik gemerkt in de loop der jaren.

  Liked by 1 persoon

  • AutisticCountryGirl zegt:

   Dank je ! ik ben wel blij dat ik eindelijk wat meer weet over deeltijds werken. Die bij de werkwinkel hier in de buurt zijn nooit mijn ‘vriendjes’ geweest. Echt hatelijk dat ik weer naar hen toe moet. Maar ja, niets aan te doen. Hoop wel dat het iets wordt na het sollicitatiegesprek van 23 augustus. Dat neemt dan weer die stress weg om nog naar GTB te moeten enzovoort. Als ik ergens voor het eerst naar toe moet, sla ik meestal al weken vooraf in paniek. Meestal (zoals nu ook met die goede uitleg van de vakbond) krijg ik dan wel nog een goed antwoord of wordt ik toch goed geholpen. Die onzekerheid vooraf, daar kan ik gewoon niet tegen. Nu heb ik gelukkig nog 3 weken om me voor te bereiden op een gesprek bij die winkel. De komende 3 weken gaat het bij outplacement ook over sollicitatiegesprekken, dus kan die tips al opschrijven en gebruiken 🙂

   Oh ik ben echt blij dat ik verder kan met een positieve blog ipv zo’n negatieve zoals ik gestart ben !

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s