Zomer, euhm waar ??

I miss you summer !!

Ik ben normaal niet de eerste die klaagt over het weer. Meestal vind ik een paar slechte dagen ook niet erg. Alleen nu …

Nu dat ik thuis ben, begint dit weer me eigenlijk wel tegen te zitten. Ik had uitgekeken naar een paar weken zomervakantie met veel zon, veel rustige wandelingen in de natuur hier, gewoon buiten zitten enzovoort. Echter veel van die dingen heb ik nog niet kunnen doen. Ok, er waren wel al mooie dagen waar ik van genoten heb, maar toch is het de laatste tijd niet het weer dat ik me voorstel als ik aan ‘zomer’ denk.

Toegegeven, ik ben de afgelopen jaren wel verwend geweest met het genieten van het mooie weer, dankzij reisjes naar Florida. Zelfs in de maand november was het daar nog ideaal weer om een leuk shortje te dragen of buiten in een zomerse outfit uren rond te lopen.

Ik merk dat ik ook veel minder energie heb, als het zo donker is & niet zo warm. De meeste mensen voelen zich erg moe als het +30 graden is. Ik voel me dan juist super ! Ik heb dan tonnen energie, en lijk er eigenlijk geen last van te hebben om in die hitte een inspanning te doen. De meeste mensen blijven dan ook binnen, dus is het ook wat rustiger šŸ™‚
Naast de hitte voel ik me ook super in mijn vel als het buiten in de winter -10 graden vriest. Van het ene extreme weer naar het andere! De periode van herfst vind ik ook steeds geweldig, van al die kleuren in de natuur krijg ik ook altijd een boost energie (of zou het komen omdat er dan weer verse mandarijntjes in de winkel liggen en je pompoenen in overvloed kan eten).

Vermits ik op het platteland leef, is de zomer toch ook wel iets speciaals. Eigenlijk een gevoel dat amper te beschrijven valt. Dit jaar beleef ik eigenlijk de zomer zoals ik ze ken uit mijn kindertijd. Lekker thuis zitten, herleven bij het zien van al die landbouwmachines in de velden. Het graan dat overal rijp is, het stro dat moet binnen gehaald worden, de maĆÆs die volop aan het groeien is enzovoort. Echt heerlijk nu buiten! Die grote regenbui hier op dit moment buiten niet meegerekend.

Gisteren was het hier thuis ook weer tijd voor de oogst, de graanoogst. Nadat ik ’s middags thuiskwam van de vakbond, stond alles in paraat voor het graan te oogsten. De regen kwam in de verte ook af, dus het moest wel vooruit gaan.

Hier wat sfeer foto’s …

 

Afgaande van het weerbericht voor de komende dagen, ben ik wel blij dat ik tijdens de zomerkoopjes geen nieuwe zomerkledij gekocht heb. Al hoop ik natuurlijk op een tropische hittegolf, echt ik hoop dat die er deze zomer nog inzit !

Verder is het natuurlijk wel ideaal weer om mijn cursussen eens vast te pakken en te beginnen met studeren, al is dat natuurlijk ook wel leuk als je buiten kan zitten met een muziekje!

Goed weer of niet … geniet van jullie dag !

Groetjes Lucy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s