RECEPT … Courgette in de oven

Avondeten, warm eten, voedzaam eten, enzovoort. Ik weet dat het belangrijk is om toch dagelijks een portie groeten te eten, al geef ik toe dat ik het daar heel moeilijk mee heb. Ik probeer me nu toch te stimuleren om toch iets gezonds per dag te eten voor lunch & diner (dat compenseert dan mijn ongezonde ontbijt een beetje).

Gevarieerd eten, daar heb ik het ontzettend moeilijk mee. Elke dag iets anders toveren. Ik zou al elke dag hetzelfde op tafelzetten als ik het lekker vind, en dan dagen aan een stuk dat eten.

Eerlijk … denk dat mijn eetgewoonten ook wel een beetje te vergelijken zijn met een eetstoornis. Een eetstoornis waarbij je wel eet, maar dan altijd het vertrouwde, dag in dag uit. Dus zeker hoogtijd om daar verandering in te brengen!

Op het internet zie ik momenteel het ene recept na het andere voorbij komen met een gevulde bol courgette in de oven. Echter veel van die recepten bevatten ingrediënten die ik absoluut niet lust zoals feta of geitenkaas. Hier even mijn probeersel, wat best nog lekker was.

Gevulde bol courgette in de oven

Ingrediënten

 • 1 bol courgette (of een gewone courgette, dat is ook goed)
 • 1 zoete paprika
 • 10 witte champignons
 • 1 tomaat
 • 60 gram gemalen Mozzarella
 • zout
 • pizzakruiden

Benodigdheden

 • keukenmesje
 • lepel
 • snijplankje
 • ovenschaaltje (die van mij was 20cm op 20cm)

Werkwijze

 1. Verwarm de oven op 200 graden
 2. Was al de groenten
 3. Snij een deksel af van de bol courgette, en haal het binnenste eruit met een lepel
 4. Doe eerst wat zou in de bol courgette
 5. Snij de rest van de groenten in kleine stukjes
 6. Vul de bol courgette op met een deel van de groenten, de rest van de groenten leg je rond de bol courgette
 7. Bestrooi alles met de mozzarella
 8. Bestrooi alles nog met de kruiden (pizzakruiden)
 9. Zet een 30-tal minuten in de oven (dit kan verschillen van je oven) Dus zeker in het oog houden !

Dit zou je dan moeten hebben als eindresultaat…

Ik heb dit zo gegeten zonder pasta, rijst of aardappelen, uiteraard kan je deze er nog bij eten. Ik vond dit wel genoeg, heb zelfs niet alles opgekregen.

SMAKELIJK ! 

 

PS: voor kruiden kan je nog kiezen, het hoeven niet speciaal pizzakruiden zijn. Ik kan met alles pizzakruiden eten omdat het dan allemaal hetzelfde smaakt en smaakt naar pizza. Gewoon kruiden met peper en zout is ook wel voldoende.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s