autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Vandaag had ik nog een sessie van het outplacement, en daar ging het vooral over het sollicitatie interview en de voorbereiding ervan. Ik heb weer wat nieuwe interessante zaken opgestoken.

20 dagen

Nog 20 dagen heb ik precies om me voor te bereiden op het gesprek. Dat moet wel genoeg zijn denk ik. Ik herinner me nog dat ik in 2014 een uitnodiging kreeg, en de dag nadien al verwacht werd op het bedrijf. Toen was het onmogelijk om me heel goed voor te bereiden wat dus ook tot gevolg had dat het gesprek niet zo vlot liep. Ergens was het toch niet zo erg geweest. Zo kon ik dan wat later naar een voorbereid interview en dat was wel perfect want werd er uiteindelijk aangenomen.

Twintig dagen, eigenlijk lijkt het nog erg ver … maar ik denk dat het er snel gaat zijn. Geen tijd verliezen dus en nu al werk maken van een voorbereiding. Op die manier kan ik tijdens één van de sessies outplacement mijn voorbereiding nog even laten nalezen. Ik wil nu ook geen fouten maken, want ik wil DIE JOB !

Verder willen die twintig dagen ook zeggen dat ik nog een volledige cursus ‘visual merchandising’ moet lezen/studeren. Echt niet normaal, maar het moet wel lukken. Dat kan altijd wel handig zijn als ik daar ook wat meer kan over vertellen. Ik denk dat het wel een troef gaat zijn als ik ook een etalage kan opstellen (aan de hand van een plan) of displays in de winkel kan plaatsen.

Ik moet dus echt wat meer concentratie vinden de komende dagen om me hier echt aan te zetten. Gisteravond had ik even de moed om de cursus open te doen, maar ja het was dan ook al 22 uur dus tijd om te gaan slapen.

Antwoorden zoeken op mogelijke vragen

Ik heb nu al gemerkt dat ik een goede motivatie kan schrijven. Het gaat wel lastig zijn om mezelf daar mondeling te verkopen. Die gérante aan te kijken, zorgen dat ik op alles kan antwoorden en vooral niet te veel ga afdwalen van het onderwerp (als ik begin over mijn passie voor mode). Dat afdwalen gaat een gevaarlijk punt worden en daar moet ik echt opletten.
Het gaat ook niet de bedoeling zijn dat het gesprek daar meer dan een uur gaat duren en dat ze niet de kans hebben gekregen om al hun vragen te stellen.

Via Jobat en Vacature zouden nu ook lijsten zijn met ’50 mogelijke vragen die ze kunnen stellen’. Die ga ik zo toch even bestuderen.

De vraag waarom dat ze mij moeten kiezen boven iemand anders vind ik ook zo moeilijk. Ja waarom mij en geen verkoopster met jaren ervaring ??? Echt hier moet ik nog iets voor uit mijn mouw schudden. Als ik dit niet voorbereid, dan is dit het punt waar ik de job ga kwijt zijn. Ik kan niet ‘opscheppen’ over mezelf, zeker niet mondeling.

Ik ga jullie de komende weken nog meenemen tijdens mijn zoektocht naar werk. Eigenlijk is het best wel motiverend om zo alles van me af te schrijven. Het maakt met ook een stuk zelfzeker en positiever dat ik het ga kunnen. Geloven in mezelf, dat is nu de eerste keer dat ik dat heb. Eigenlijk best een raar gevoel. Ik had altijd het gevoel dat ik het toch niet zou kunnen. Ik moest alles na een paar pogingen opgeven dus waarom zou het die keer dan wel lukken. Mezelf onderuit halen, ja daar ben ik anders wel een krak in.
Dus allen welkom in mijn reis naar de perfecte droomjob !

Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: