31 vragen aan een Disney fan

Op mijn Facebook profiel had iemand een afbeelding gezet met ’31 day Disney Challenge’. Eigenlijk 31 vragen voor elke dag van de maand augustus die je dan moet beantwoorden. Om nu elke dag zo’n vraag te beantwoorden, leek me wat omslachtig. Het is wel leuk want zo komen jullie wat meer te weten over de dingen die ik leuk vind aan Disney.

Let’s start !

 1. favoriete film … Cinderella/Assepoester
 2. favoriet nummer …. I have a dream (Rapunzel)
 3. favoriete character … Lucifer, de kat uit Assepoester
 4. favoriete prinses … Rapunzel ‘go live your dream
 5. favoriete prins … Flynn Rider
 6. favoriete heldin … Merida 
 7. favoriete held … Jack & GusGus (muisjes van Assepoester, als ze de sleutel stelen uit de zak van Lady Tremaine)
 8. favoriete dier … Lucifer 
 9. favoriete sidekick … Lucifer
 10. favoriete quote … Go live your dream
 11. favoriete grappige quote … You’re dream sucks (uit Rapunzel)
 12. favoriete kus … Anna & Kristof
 13. favoriete stem (gesproken) … Mandy Moore (Rapunzel)
 14. favoriete stem (gezongen) … Mandy Moore (Rapunzel)
 15. favoriete locatie … keuken van Assepoester
 16. favoriete openingsscene … Once upon a time
 17. favoriete koppel … Rapunzel & Flynn Rider
 18. favoriete slechterik … Lady Tremaine (stiefmoeder van Assepoester)
 19. favoriete scene ... Lucifer die in de keuken Bruno pest, en nadien met zijn pootje in de melk roert
 20. favoriete soundtrack … Tangled
 21. favoriete sequel … Assepoester
 22. favoriete pixar film … Ratatouille
 23. favoriete love song … I see the lights
 24. favoriete song van de slechterikken … heb er eigenlijk geen 
 25. grappigste moment allertijden … Lucifer die aan de tafel staat en niet weet onder welk kopje GusGus zit
 26. verdrietigste moment allertijden … Assepoester 3, als Lucifer van het ravijn naar beneden valt
 27. welk character vind je het leukste … Lucifer
 28. Verkies je Pixar of de gewone classics ... de gewone classics
 29. welk moment wil je zelf eens beleven … mijn muren vol schilderen zoals Rapunzel
 30. welke impact heeft Disney op je leven … nieuwe vrienden ontmoet, fantastische reizen beleefd naar Walt Disney World en op 2 fantastische cruises geweest met de Disney Cruise Line
 31. Favoriete einde van een film … alle happy endings !! 

OK, ik weet het, het is niet geschreven in echte vraagvorm, maar anders duurde het te lang, en was het minder overzichtelijk geweest.

Ik hou ontzettend veel van Lucifer, de kat uit Assepoester, maar dat had je misschien al wel door. Assepoester is dan ook mijn favoriete film. Misschien omdat ik stiekem ook droom van een rustig leven, en een beter leven (wel een leven zonder prins, die hoef ik niet). Verder vind ik Rapunzel ook wel erg leuk, vooral het gevoel van eindelijk vrij zijn, niet meer gevangen zitten in een uitzichtloze toren. 

Disney heeft wel een positieve impact gehad op mijn leven. Zonder Disney had ik waarschijnlijk de helft (als het niet meer is) minder vrienden op mijn Facebook dan nu. Dan had ik ook nergens naar toe geweest, nooit afgesproken met mensen die ik niet kende, enzovoort. Zonder Disney had ik waarschijnlijk nooit het ‘sociale’ leven als ik nu heb. OK, ik heb ook al wel een hoop Disney vriendjes verloren in de loop van de jaren, maar dat gebeurde ook met andere vriendschappen. In 2003 ben ik voor het eerst met school, een dagje naar Disneyland geweest. Dat was gewoon geweldig! In 2009 ben ik dan terug geweest nadat ik van mijn toenmalig liefje een weekendje cadeau kreeg. Sindsdien ben ik wel nog een aantal keer geweest. Ik heb ook jaren een abonnement gehad op Disneyland Parijs. In 2013 ben ik dan voor het eerst naar Amerika gevlogen met een vriendin om naar Walt Disney World te gaan en aansluitend nog een Disney Cruise te doen naar de Bahama’s. Echt een magische reis gehad. In 2015 nog eens terug naar Amerika geweest voor Halloween, en Kerstseizoen mee te maken, 3 weken gewoon daar in Orlando zijn was echt geweldig.
Vooral de dagen dat ik alleen naar het Magic Kingdom park kon zonder de vrienden. Een dag doen waar je zin in hebt, dat is gewoon geweldig als je daar bent! Tot slot ben ik er vorig jaar in mei opnieuw naar toe geweest, amper 6 maanden nadien. Veel van de parken hebben we toen niet gezien, want we (ik en mijn vriendin waar ik in 2013 al mee naar Amerika ging) gingen aansluitend terug naar Europa met een Disney Cruise vanuit Florida. Even terug keren vanuit Florida via Boston & Sydney (Nova Scotia, Canada),en zo naar Dublin. De beste reis van mijn leven … 

Conclusie … zonder Disney in mijn leven, had ik heel veel dingen geweest gemist. Was ik nooit naar Amerika geweest, was ik nooit in een vliegtuig gestapt, was ik eigenlijk gewoon vaker thuisgebleven. Voor mij is Disney dus iets positief !

Mijn ‘verslaving’ met Disney, en het verzamelen is wel veel beperkter dan vroeger. Het is nu niet meer zo dat ik echt elk beeldje moet hebben. Rondlopen in Disney kledij doe ik wel nooit, in tegenstelling tot half mijn Facebook. Disney kledij draag ik enkel als ik gans de dag thuis blijf, er mee naar buiten gaan doe ik niet.

See ya real soon, zoals Mickey Mouse zou zeggen ! 🙂

Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s