Update … mijn zoektocht naar werk (4)

Ik ben WOEDEND !!!

Woedend, kwaad … ik ben het KOTSBEU !!!!

Situatieschets

Momenteel ben ik ingeschreven bij de VDAB als ‘werkzoekend zonder uitkeringen’, nog tot halfweg september. Ik volg ook netjes mijn 30 uur outplacement in de hoop om een job te vinden die bij me past, en die ik graag ga kunnen doen.
Alles loopt goed met het outplacement, ik heb zelfs al gesolliciteerd voor een openstaande job en 1 keer stuurde ik een spontane sollicitatie. Over twee weken mag ik ergens op gesprek gaan voor een gesprek.

Alles gaat zou je denken? Wel ja, dat loopt allemaal uitstekend op één groot punt na … INTERIMKANTOREN!

Ik blijf dagelijks opgebeld worden, mails krijgen van interimkantoren voor jobs. De ene al wat agressiever dan de andere.
Vorige week had ik er zelfs eentje die mij uitmaakte dat ik mijn profiel op de VDAB site verzonnen had en dat ik zijn tijd maar verspeelde. HOE? Wel volgens hem zou ik alles wat hij opsomde wel kunnen volgens mijn profiel.  Verder heb ik er geen aandacht aangegeven, want dacht dat het aan hem lag (omdat ik niet op zijn vraag wilde ingaan).
Toen had ik wel al gemerkt dat er wat dingen gewijzigd stonden in mijn profiel. Het was toen al de tweede keer dat ik zag dat er een andere regio namelijk ‘Zaventem-Vilvoorde’ bij stond, terwijl ik daar niet wil werken. Naïef als ik was dacht ik van ‘ik zal wel iets verkeerds gedaan hebben’.

Waarom nu zo WOEDEND op VDAB ???

Gisteravond had ik nog even ingelogd op mijn profiel bij de VDAB, gewoon omdat ik toch even de jobs in de regio wilde nakijken (je kan nooit weten dat er een nieuwe job opstaat voor hetgeen ik wil doen). Ik checkte dus ook even snel mijn profiel, alles zag er nog normaal uit. Bij ‘gewenste regio’ stond er nog duidelijk Haacht & Mechelen. Dus dacht ik zeker dat ik iets verkeerd gedaan had vorige week.

Tot vandaag …

Deze ochtend had ik nog een sessie van het outplacement, en die was eigenlijk wel interessant. Op het einde ging het ook over een profiel maken via Linkedin. Ik had wel een profiel, maar kwam er eigenlijk nooit op (eerlijk? ik vond het te omslachtig). Toen ik thuis kwam van het outplacement heb ik toch even mijn profiel op Linkedin goed gezet, wat dingen aangepast zodat het er niet meer zo standaard uitziet (moet nog wel mijn werkervaring aanpassen). Ik merkte ook dat bepaalde familieleden mij hebben ‘bekeken’ en dus heb ik die netjes even geblokkeerd (inclusief al hun aanhang) zodat ze niets meer van me kunnen zien. Het enige wat ze ontdekt hebben is dat ik ‘boekhouder’ ben, want er stond nog niet dat ik werkloos was. Maar bon, dat ter zijde 😉

Eigenlijk was ik best wel wat fier op mijn LinkedIn pagina, en wilde deze dus ook toevoegen aan mijn profiel op de site van VDAB. Gans de middag kon ik niets aanpassen want het stond geblokkeerd met de vermelding ‘een dossierbeheerder is in je profiel aan het kijken’. Het was eigenlijk best wel een lange tijd dat ik niets kon doen, daarom was het ook even uit mijn gedacht te gaan om het later nog eens te proberen.

Tot daarnet, iets voor 20 uur.  In afwachting dat mijn broodje uit de oven mocht, keek ik nog even snel op mijn iPhone naar mijn profiel. Ik plakte mijn Linkedin account op de hoofdpagina van mijn profiel. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik ook nog even naar de rest van mijn profiel gaan kijken. OMG !! WTF !!! Tot twee keer toe heb ik die pagina opgeroepen om te kijken of ik wel juist zat.
Ik weet niet wat of hoe, maar al de regio’s zijn weer gewijzigd ! Iemand heeft dus gewoon in mijn naam wat bijkomende regio’s toegevoegd.

Ik ben oh zo kwaad, mijn bloed kookt echt. Zelfs nu bijna 2 uur nadat ik het zag, sta ik nog te trillen uit woede.

1000% zeker dat ik alleen HAACHT & MECHELEN heb ingegeven als regio’s, en nu zie ik dus dit weer. (heb even foto genomen daarstraks)

IMG_3784

Gelukkig dat er nog tv opstond, zodat ik niet kon uitbarsten. Dat heb ik nu net gedaan op mijn kamer.
Op de foto is dus duidelijk te zien dat er extra regio’s bij staan, die ik er absoluut niet heb bijgezet.

Door mijn autisme is het niet meer mogelijk om nog dagelijks naar Vilvoorde te gaan met het openbaar vervoer. Ik heb dit iets meer dan 2 jaar gedaan, en zie het absoluut niet meer zitten om dat nog eens te gaan doen voor de rest van mijn leven. Daarnaast wil ik ook niet elke dag naar Leuven, omdat Leuven voor mij gewoon te druk is (in het stad, met al die studenten, aan de bushaltes, overvolle bussen enzovoort). Dan nog regio Lier of Heist op den Berg. Met de auto prima te doen, 30à45 minuten maar met het openbaar vervoer is dat een ramp.

Maar er was meer …

Toen ik even de foto had geprint ben ik ook nog even door de rest van mijn profiel gegaan. Tot mijn verbazing kon ik alleen maar vaststellen dat er ook competenties gewoon aangepast waren. Dingen die ik niet kan, stonden nu als goed aangeduid. Hoe kan je iets dat je NIET kan opeens goed kunnen ??? Geen wonder dat die van dat interimkantoor vorige week zij dat mijn profiel gelogen was.

Sommige van die competenties heb ik al terug aangepast, het is te zeggen weer blanco gezet.

HOE KUNNEN ZE DIT DOEN ZONDER TOESTEMMING VAN MIJ ??? HOE KUNNEN ZE MIJN GEGEVENS ZOMAAR AANPASSEN ZONDER DAT IK ER IETS VAN WEET? ZONDER DAT IK OP DE HOOGTE BEN, ZONDER DAT IK ER NOG MAAR IETS VAN WEET OM AKKOORD TE GAAN OF NIET !!

In de aanval

Meteen heb ik naar mijn coach een mail gestuurd omdat ik gewoon geen flauw idee heb van wat ik nu moet doen?
De kans is groot dat als ik tegen morgen niet gekalmeerd ben dat ik daar gewoon om 8 uur voor de deur ga staan. Even vergeten dat ik medicatie moet nemen om me rustig te houden en dat ik dan daar woedend binnenstap. Misschien niet de ideale zet als ik volgende maand daar wel nog op gesprek moet gaan. Dit hele gedoe met interimkantoren moet gewoon stoppen ! Vooral het gedoe om zonder mijn weten mijn profiel aan te passen.

Misschien als ik morgen gekalmeerd ben en het even kan laten rusten, dat ik het voor één dag nog zo laat. (had morgen namelijk al andere plannen, die ik dan moet uitstellen omdat de VDAB alleen maar in de ochtend open is).

Als dit niet stopt, wat is dan het volgende ??? Mijn profiel aanpassen en er inzetten dat ik Spaans spreek, dat ik een auto & rijbewijs heb, dat ik stressbestendig ben, dat ik leidinggevende kan zijn op een boekhoudafdeling??? Of erger nog dat ik toch geschikt ben om werfleider te zijn voor elektrische installaties.

Is het nu zoveel gevraagd om een werkzoekende met een beperking op zijn eigen tempo iets te laten zoeken (die dan nog niet eens een uitkering krijgt)??? 

Here come’s Lucy, angry Lucy

Door het nemen van mijn medicatie kan ik me eigenlijk vrij rustig houden. De woede die ik nu heb, is niets in vergelijking met de woede die ik vroeger had zonder al die medicatie. VDAB pas maar op, als ik moet langskomen zal het zonder medicatie zijn en na een half uur shoppen in de supermarkt = vulkaan die op uitbarsten staan is er niets mee.
Ik moet dan wel oppassen dat ik niet zeg ‘dan laat ik me afkeuren om nog te gaan werken’ want dan zullen ze daar wel een stokje voorsteken vrees ik.

 

Ik houd jullie nog op de hoogte! Vulkaan Lucy laat het hier niet bij ! xx

 

Tot zover mijn HAPPY modus van gisteren 😥  Door anderen hun schuld voel ik me nu weer zo slecht, en voor de zoveelste keer kan ik er zelf niets aan doen. Bende Sukkels !
Misschien toch ook even het idee van onder mijn eigen naam posten voorlopig even opbergen. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s