Building my own little castle

Een autisme vriendelijke woning zoeken, dat was jaren echt een overgave. Nergens waar ik iets ging bezoeken voelde ik me ‘thuis’ of was het er rustig.

Een auti-vriendelijk huis moet toch bestaan? NIET ???

Huis of appartement ??

Verschillende huizen en appartementen ben ik sinds 2014 tot 2016 gaan bekijken in de buurt en in Mechelen. Overal waar ik kom stoorde er iets waardoor ik het toch niet nam. Echt frustrerend en gaf dan ook al snel de moed op om verder te zoeken.
Ofwel was het er te lawaaierig, te druk langs de straat, hoorde je de buren, lag de indeling me niet, waren de vensters te groot, enzovoort. Ik was echt wel kieskeurig te noemen. Ik zocht perfectie, maar dat vind je natuurlijk niet.

Let’s build it

Sinds een paar maanden zijn ze dus mijn droomkasteel aan het bouwen. Rustige wijk, 4 keer extra isolatie in de muur, kleine ramen, kleine tuin, open keuken, plaats voor een Amerikaanse koelkast enzovoort. Alles wat ik zocht is er nu aanwezig.

Het beste punt is dat het ook veel goedkoper uitkwam dan een oud huis helemaal te verbouwen naar mijn zin, naar mijn smaak, en naar mijn noden qua isolatie, ramen, lichtinval.

Ik hou enorm veel van het kasteel van Cinderella dat in Walt Disney World in Orlando staat. Dat is voor mij de mooiste plek op aarde, en de buitenkant van mijn huis is daar ook op gebaseerd. Verschillende tinten grijs, die nog wat beter uitgewerkt gaan worden als het gevoegd gaat worden.

Zo ziet het kasteel eruit … echt prachtig !! 

IMG_2067-EnfuseHDR

Dit zijn de gevelstenen die ik gekozen heb, uit de kleur voegsel ben ik nog niet uit. Ik ga er twee nemen maar weet nog niet welke, heb ook nog even tijd om te beslissen. 

Eerst is er nog veel werk te doen zoals sanitair en elektriciteit, maar dat is niet zo erg want eigenlijk doe ik dat wel graag. Eenmaal het af gaat zijn, heb ik mijn eigen Auti-vriendelijke omgeving om tot rust te komen! Hoop alleen dat ik niet te veel last ga krijgen van de buren. Als dat allemaal gezinnen gaan zijn met kinderen :/ oh of erger als ze dan allemaal voor de deur gaan staan om te komen babysitten als ze denken ‘oh die is toch thuis’.

Hoop dat ik er tegen mijn verjaardag in kan, dat is nog even dus moet wel lukken. *fingerscrossed*

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s