update … mijn zoektocht naar werk (5)

Nadat ik dinsdagavond merkte dat mijn profiel voor de zoveelste keer was aangepast zonder mijn weten, stond ik woensdagochtend om 8 uur voor de deur van de werkwinkel. Ik had amper geslapen (uit boosheid), had mijn medicatie vergeten te nemen, dus ik was redelijk ‘grumpy’.

Het is toch altijd de schuld van iemand anders …

De werkwinkel ging pas open om 8u30 dus ik was ruim op tijd. Tijd om nog rustig mijn mails te lezen. Toen één van de medewerkster kwam vragen of ik een afspraak had, of gewoon wachtte tot half 9, zei ik dat ik kom voor een klacht. Ik mocht dan meteen al naar binnen. Even mijn verhaal gedaan, zij heeft dan wat dingen op mijn dossier opgezocht. Ze kon er ook geen verklaring voor vinden want daar hadden ze zelfs niets gedaan in mijn profiel. Het was dus een schuld van een computerprobleem.
Misschien dat ik wat achterdochtig ben of zo, maar had (en heb) er moeite mee omdat te geloven. Zeker omdat er altijd aanpassingen gebeuren als er iemand in mijn dossier is bezig geweest. Maar bon, even mijn verhaal volledig gedaan, beetje boos maar hé sorry had geen medicatie genomen.

Om geen telefoons of mails meer te krijgen deze komende maand van interimkantoren heeft ze mijn dossier op ‘niet inzetbaar’ gezet. Ik moet zeggen, gisteren & vandaag heeft er nog niemand gebeld. Echt een verademing om gewoon even te rusten. Dingen te doen zonder continue te moeten kijken op mijn iPhone of het belangrijk is of niet.

Vanaf 9 september mogen ze me terug contacteren, geen probleem want vanaf dan krijg ik uitkering van de RVA. Dan heb ik er ook geen probleem mee om opgebeld te worden.
Nu wil ik eerst nog kunnen genieten van vakantie & van rust. Oh ja, en me voorbereiden op mijn sollicitatiegesprek van volgende week.

Spontane sollicitaties

Zo meteen nog even een paar spontane sollicitaties versturen. Je weet maar nooit dat ze nog ergens iemand op korte termijn gaan zoeken. Het is dan wel niet mijn eerste keuze van gepaste winkelketen, maar hé werk is dan werk.
Stiekem hoop ik om ergens iets te vinden voor de VDAB of voor GTB er zich mee gaat bemoeien. In het verleden is het me toch altijd gelukt om snel een job te vinden zonder de tussenkomst van de VDAB.

Ik heb mezelf ook een termijn opgesteld. Als ik voor november geen job vind in de retailsector als verkoopster (18u) of assistent visual merchandiser, dan ga ik weer ergens een job zoeken in de buurt als boekhouder (18u).

Bezoekje aan ex-werkgever

Gisterochtend na mijn bezoek aan de VDAB ben ik dan nog even langs mijn ex-werkgever geweest in Vilvoorde. Met het openbaar vervoer een ramp om gewoon even je ecocheques op te halen (3 uur onderweg heen&terug is wel wat veel, en opsturen mocht niet). Gelukkig moesten mijn ouders in de buurt nog even langs de Makro, dus kon ik daar even mee naar toe.
Mijn ouders heb ik precies laten stoppen zodat ex-collega’s me niet zouden zien toekomen (hun bureau is net aan de ingang gelegen & ze zien dus altijd wie er binnenkomt en buiten gaat). Na een paar minuten had ik mijn ecocheques in de hand en kon ik weer naar huis gaan.
Het was zo ontzettend raar om daar weer te zijn, en ergens deed het ook wel pijn om andere ex-collega’s naar binnen te zien gaan met hun badge om te gaan werken. Tja, het gaat nog even duren vrees ik voor ik het echt achter me kan laten.
Waarschijnlijk gaat het nog veel langer duren eer ik nog eens ga shoppen in één van hun winkels. Vanochtend even een mail geopend met hun nieuwe collectie, maar echt veel soeps is het voor hete komende seizoen toch niet. Paar maanden geleden was de trend van de patches erg in, en guess what … die hebben ze nu in hun nieuwe herfstcollectie zitten. Sorry maar die borduursels met rode bloemen passen echt niet voor de herfst.
Ach ja, sommige dingen zullen daar nooit veranderen!

 

Laten we nu vooral verder kijken naar de toekomst, en verder doen met solliciteren voor een nieuwe job.

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s