autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Hallo, hier ben ik weer met een update over mijn zoektocht naar een job.

Voorbereiding op het gesprek

Volgende woensdag komt steeds dichter en dichter bij. Zo dicht dat het nog iets meer dan een week in spanning wachten is op dat gesprek. Echt, ik kan me niet voorstellen dat ik de voorbije keren zo gestresseerd was.

Nu ja een goede voorbereiding is het halve werk ! Net even op de site van Vacature.com gekeken voor extra vragen voor een gesprek. Zo vond ik er toch nog een paar waar ik een antwoord moet op kunnen geven.

10 extra mogelijke vragen bij een sollicitatiegesprek

 1. Vertel eens iets over jezelf in een minuut tijd
 2. Hoe zou je jezelf omschrijven in één woord? Hier ben ik nog niet uit over welk woord ik zou gebruiken. Het eerste wat in me opkomt is CREATIEF, BEHULPZAAM, TEAMPLAYER, MODEBEWUST. Ik moet hier nog even verder over nadenken welk ik zou gebruiken, want ik vermoed dat ze deze vraag wel gaan stellen. 
 3. Noem 3 positieve en 3 negatieve eigenschappen van jou? Hier moet ik ook nog verder overdenken om er echt 3 van elk te kunnen opsommen. In de lijst van Jobat stond er maar één, maar denk wel dat ze deze vraag gaan stellen en 3 voorbeelden gaan vragen
 4. Wat zou je doen als je de lotto wint? Euhm dat is een goede vraag. Een antwoord zoals verhuizen naar Canada of maanden in Amerika reizen gaan niet zo’n goede indruk geven denk ik. Hier moet ik dus opletten dat ik een niet te eerlijk antwoord opgeef. Misschien een antwoord ‘mijn vrienden meenemen op een trans-atlantische cruise, of een 14-daagse cruise langs Scandinavië. NOTE: niet te eerlijk zijn, anders geeft het niet zo’n goede indruk als ik iedereen wil verlaten
 5. Waarom wil je hier werken? Voor de goede sfeer tussen de collega’s, werken in een modewinkel, werken in een hecht team, werken voor een winkel waar ik zelf graag kom als klant om zo de klanten ook die perfecte dienstverlening te kunnen geven
 6. Waarom ben jij de geschikte persoon voor deze job? Ik ben steeds op de hoogte van de nieuwste trends op gebied van schoenen, en bekijk zelfs dagelijks de collectie op jullie site. Schoenen maken je outfit af, en hierbij wil ik anderen helpen om hun outfit perfect te maken zodat ze steeds positieve antwoorden krijgen
 7. Heb je nog andere sollicitaties lopen? Ja, ik heb nog een sollicitatie lopen bij een kledingwinkel in Leuven, en verder heb ik nog op 2 plaatsen spontaan gesolliciteerd. Ik vrees wel dat er aansluitend dan een vraag komt in de aard van ‘welke job geeft jou voorkeur’. Hier zal ik dan maar antwoorden ‘schoenen verkopen’. 
 8. Wat is het correcte salaris voor deze job? Eerlijk heb ik hier geen idee van want ik heb nog nooit een deeltijdse job gehad. Ik ga er wel van uit dat jullie me het best mogelijke salaris gaan geven. 
 9. Wat trekt je aan in deze job? Klanten verder helpen, dagelijks praten over mijn passie, zorgen dat iedereen positief en tevreden naar huis gaat met een paar schoenen (of toch al met een idee van welke schoenen perfect voor hem/haar zijn). Werken in het weekend vind ik ook wel leuk
 10. Wat trekt je niet aan in deze job? Ik heb eigenlijk geen negatief punt dat ik hier kan opnoemen want ik wil de job heel erg graag doen. Toen ik de vacature zag, dacht ik meteen ‘hé dat is voor mij geschreven’. 

Hoe meer zo’n vragen ik lees, hoe makkelijker het wordt om een antwoord te geven 🙂 Misschien ook al positief dat als het volgende week niets wordt, dat het dan wel makkelijker gaat zijn om naar het volgende te gaan. Dan heb ik ook al eens zo’n voorbeeld gesprek als sollicitant voor verkoopster gehad. Tot nu toe had ik alleen meer kennis van gesprekken voor administratieve jobs of een job in de boekhouding waar je dan bij het gesprek nog pc testen moest doen of een test voor je kennis van boekhouden te testen.

Spontane sollicitatie (2)

Aangezien er geen gesprek uitgekomen is uit mijn spontane sollicitatie van vorige keer, sta wel bovenaan hun lijst van te contacteren personen als er iets vrijkomt, ga ik nu nog ergens eens spontaan solliciteren. Dit keer ook voor een kleding winkel, en deze naast een winkel van mijn vorige baas, en de winkel waar ik woensdag op gesprek moet gaan.
Het ligt er zo pal tussen hetgeen wat ik nu wil doen, en de winkel waar ik niet meer wil binnenkomen.
Dat ga ik nu ook nog even doen, nu ik in die positieve drive zit 🙂

Job bij VDAB

Vorige maand zag ik ook een job openstaan als een verkoopster voor mijn favoriete merk voor een winkel in Leuven. Die winkel heb ik toen in Leuven niet gevonden. Nu ga ik wel terug even opzoek naar die vacature. Als deze nog openstaat dan ga ik hier ook nog even mijn kans wagen. Als ik 18 uur mag werken, en het resterende betaald wordt door de RVA, dan zal het misschien ook geen kwaad kunnen om 25 uur te werken verspreid over 4 dagen.
Stel dat ik elke zaterdag moet werken, dan heb ik nog 2 weekdagen dat ik voor mezelf heb. Dan kan ik op rustige dan naar Mechelen gaan, of gewoon boodschappen doen.

 

Nog even verder werken. Al gaat er niet zo’n haast bij zijn, want morgen is het een feestdag in België & dan is alles toch gesloten. Reacties ga ik morgen dan ook niet ontvangen dus niet zo erg als het vandaag niet meer lukt. Ik wilde eigenlijk nog een blog maken met een nieuw receptje dat ik net geprobeerd heb.

Wat nu niet lukt, is voor morgen. Dan komt er familie op bezoek, dat is dan meestal super druk en dan zit ik toch heel de tijd op mijn kamer. Ik kom er dan alleen maar af om te eten, en dan ben ik weer weg. Familiebezoeken zijn niet mijn favoriete bezigheid. Zeker niet op een feestdag en dat je nergens naar toe kan want alles is gesloten. 

Let’s do this … Groetjes, Lucy xx

Advertenties

3 gedachtes over “update … mijn zoektocht naar werk (7)

 1. UPDATE … YEAAHHHHH ik heb de job die in juni online is gekomen nog gevonden 🙂 Nu even toch solliciteren. Heb dan één sollicitatie lopen voor 18 uur, eentje voor 24 uur en dan eentje voor 25 uur (verdeeld over 4 dagen). Dat zou me nu toch wel moeten lukken, niet?

  Liked by 1 persoon

 2. Lauressa schreef:

  Heel erg bedankt voor je tips! Ik ben ook al lang op zoek naar werk, en morgen voor het eerst weer een sollicitatie. Ben super zenuwachtig… x Lauressa

  Liked by 1 persoon

  1. Veel succes morgen !! Ik wordt met de dag zenuwachtiger voor volgende woensdag :/

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: