Muziek … naar wat luister ik nu gans de tijd ?

De naam van mijn blog heeft ook te maken met de muziek die ik het liefst van al hoor. Eigenlijk luister ik hier nooit naar de Belgische radio, of Belgische muziek. Ik zou dus niet weten hoe de nieuwe Vlaamse liedjes klinken, wie er op dit moment in België de favoriete artiest is of het meest gespeelde nummer. Misschien kunnen jullie me dit wel vertellen?

Toen ik werkte stond er altijd een radio op, maar zo meer met oudere muziek. Op die radiozender werd er ook vaak één van mijn favoriete Amerikaanse groepen gespeeld, dus dat nummer kon ik altijd meezingen in mijn hoofd (ondanks al het gebabbel van de collega’s).

Mijn favoriete muziek is …

COUNTRY

Echt gewoon de pure Amerikaanse COUNTRY muziek! Daar luister ik dus elke dag naar. Via iTunes, via mijn iPhone of gewoon hier op de laptop. Als ik met de bus ergens naar toe ga, of als ik hier gewoon zit dan zet ik ook vaak een Amerikaanse radiozender op. Ik ben dus op de hoogte van het nieuws uit Paris, Texas maar niet uit wat er gebeurd in mijn regio. I just love KOYN radio station !

Ik heb een paar artiesten die ik ontzettend graag beluister, ongeacht of ik hun nummers al jaren heb of niet ik blijf ze gewoon super goed vinden. Country muziek is echt een passie van me naast mode. (moest dit nu Amerika zijn, dan ging ik waarschijnlijk iets doen met het ontwerpen of verkopen van Cowboy boots, alleen raak je dat hier niet zo verkocht).

Ik heb zelf ook een aantal paar cowboy boots, en die draag ik gewoon met zoveel plezier. Ze maken mijn outfits gewoon af.  Al weet ik ook wel dat het niet overal gepast is om met cowboy boots rond te lopen. Als ik een outfit draag met cowboy boots of diezelfde outfit met sneakers of andere laarzen, dan voel ik me het best in die outfit met cowboy boots.
Zo gemakkelijk om mee te lopen, hak is stevig, hak is niet te hoog, de bovenkant is afgerond en niet zo stijf als gewone andere laarzen.

Ik begin een beetje van het onderweg ‘muziek’ af te dwalen. SSsttt genoeg over mode. Eens ik over mode begin kan ik niet stoppen :/

Back to music !

Favoriete zanger(S)

Inderdaad, zangers met een S ! Ik heb meerdere country zangers die ik graag hoor, eigenlijk meer zangers dan zangeressen of groepen. Hier even een overzichtje …

Rodney Atkins
Met stip komt deze op de eerste plaats in mijn lijstje voor. Hij is echt geweldig. Zijn stem, zijn Cowboy uiterlijk, zijn teksten, …
Sommige nummers kan ik gewoon na elkaar blijven spelen, ook al is het een nummer van uit 2009. Ik blijf het super goed vinden. Op mijn Facebook post ik ook vaak ‘ik luister naar Rodney Atkins’, gewoon om hem hier in België ook wat meer bekend te maken bij mijn vrienden. Echter denk ik niet dat iemand er ooit al zelf een nummer van heeft gehoord of hem is gaan opzoeken op YouTube.
Mijn favoriete nummers zijn …
– it’s America
– friends with tractors
– watching you
– if you going through hell
Vooral dat laatste zet ik veel op als ik het moeilijk heb.
If you going through hell

Luke Bryan
Nog zo’n Country ster die ik graag hoor. Veel kan ik er niet over vertellen, hij is gewoon super goed ! Vooral zijn nummer ‘rollercoaster’ & ‘out like that’. Deze nummers deden me gans het album kopen op iTunes, en van één album kwam gans de collectie die beschikbaar was. Yeah, ik ben fan van hem. Dit is zo muziek die ik vaak opzet als ik te voet moet wandelen of gewoon in het stad moet wandelen. Het is zo’n happy muziek waardoor het wandelen gewoon wat leuker wordt. 

Jake Owen
Jake is nog zo’n country ster die ik heel graag beluister. Toen ik het nummer ‘alone with you’ hoorde op Koyn radio, dan moest ik gewoon weten wie het zong. Natuurlijk als je de artiest wilt weten, wordt deze niet vermeld op de radio. Typisch. Uren heb ik zitten zoeken toen ik om half 8 op het werk toe kwam. Ik moest gewoon weten welk nummer ik hoorde en wie het zong. Ik moest gewoon weten wie om 7u11 mijn dag deed ophelderen. Na uren zoeken op gsm (en op internet) tussen mijn facturen en SAP boekingen door, vond ik het terug. Mijn dag was dan nog beter ! Ik herinner me nog dat ik dan met mijn iPhone naar het toilet ben gegaan, want ik moest gewoon dat nummer nog een terughoren. Hoop dat niemand het toen was opgevallen dat ik wat langer wegbleef. Want 1 keer horen werd een paar keer horen. Die avond ook meteen al de rest van zijn muziek via Itunes gedownload.
Ik heb hem dan via Social Media beginnen volgen, en een paar weken geleden heeft hij me een ‘friend invite’ gestuurd via Facebook. Dus ja, wat kan je zeggen. Die man is GEWELDIG
Alone with you – jake owen

Toby Keith
Eén van de eerste country sterren die ik via YouTube ontdekte was Toby Keith. Meteen weggeblazen van het nummer ‘should’ve been a cowboy’.
Toby Keith
Op dat moment had ik nog geen iTunes, dus was het vooral luisteren naar zijn muziek via YouTube. Uren zat ik gewoon ’s avonds nog op YouTube gewoon liedjes te beluisteren.
Naast het bovenvermelde nummer vind ik volgende ook erg goed …
– made in America
– American Soulder
– a few more cowboys
Dat laatste is echt een prachtig nummer ! ‘Als er meer cowboys zijn dan zou de wereld er anders uit zien’. Ja, dat denk ik nu ook wel !

Anderen
Verder hoor ik nog graag de nummers van Keith Urban, Kenny Chesney, Jason Aldean. Keith Urban heeft nog een nummer uitgebracht met Carrie Underwood ‘the fighter’. Telkens ik het moeilijk heb, zet ik dat nummer op. Echt heerlijk om mee te brullen, en dan te denken ‘ik geef niet op, ik kan dit’. i’m a fighter !

Favoriete zangeres(SEN)

Hier ook weer een meervoud, want ik heb wel meerdere zangeressen die ik graag hoor. In mijn jeugd was het vooral Taylor Swift, ik kon naar niets anders meer luisteren dan Taylor. Ik stond er ’s morgens mee op, en ging er ook mee slapen. Alle cd’s moest ik hebben, ik leefde gewoon Taylor.

Gelukkig heb ik in de loop van de jaren ook nog andere artiesten leren kennen die uitstekend kunnen Country zingen. Echt sommige zijn gewoon the best van the best.

Carrie Underwood
Ik denk niet dat er iemand anders beter Idols had kunnen winnen dan Carrie in America. Haar auditie voor Idols is gewoon super leuk. Een gewoon meisje dat de jury omver blaast door haar zingen. Ouders zijn gewone landbouwers in Amerika, en zij helpt op de boerderij. Het eerste stuk van deze tekst kan ook op mij van toepassing zijn, alleen kan ik totaal niet zingen. Carrie heeft het nummer ‘ever ever after’ gezongen van de Disney Film Enchanted.
Sinds ik dat hoorde, was ik helemaal verkocht. In de loop van de jaren heeft ze nu schitterende songs gemaakt waaronder één wel heel speciaal is. Ik vind het echt één van haar mooiste nummers die ze ooit gemaakt heeft, namelijk … SEE YOU AGAIN.
see you again
Daarnaast hoor ik ook nog volgende nummers graag…
– two black cadilacs
– blown away
– play it again

Kelsea Ballerini
Toen ik haar nummer ‘peter pan’ hoorde, was ik niet zo aangesproken. Ik had dan ook vorig jaar geen behoefte om haar cd’s te kopen. TOT … ik een paar weken geleden haar nieuwe nummer ‘LEGENDS’ hoorde, en ik was verkocht. Zo mooi is dat nummer, en de bijhorende videoclip op YouTube, maakt me sprakeloos. Het nummer kocht ik meteen op Itunes, en daarnaast ook al haar andere songs. Eigenlijk had ik best wel spijt dat ik haar album niet eerder heb gekocht want er staan wel een paar mooie nummers op. Ze kunnen natuurlijk niet tippen aan ‘legends’.
Legends

Lauren Alaini
Hier nog een artieste van wie ik meteen gans haar nummers moest hebben. Toen ik haar nummer ‘road less travelled’ hoorde, vond ik het prachtig. Hier had ik ook eerst totaal geen idee wie het zong, wat de titel was. Ik zat weer op de bus iets voor 7 uur ’s morgens toen het nummer gedraaid werd (het is dan ergens middernacht in Texas, dus op die zender spreken ze dan minder). Dus werd het weer een zoektocht naar dit nummer op internet. Ik tikte een stukje van de tekst in die ik nog wist te onthouden tot ik op het werk was, en meteen vond ik haar nummer via Google. Dat nummer heb ik dan nog even via YouTube op mijn iPhone zitten beluisteren tot de collega’s toekwamen. Oh zo mooi. Eigenlijk gaat het nummer over de ‘eetstoornissen in LA’ maar voor mij heeft het eigenlijk ook die betekenis dat het niet alleen geldt in LA.
Op haar cd staat nog een prachtig nummer namelijk ‘doing fine’. Iets wat ik eigenlijk wel altijd zeg ‘het gaat goed met me’ terwijl het vaak ook niet gaat.
lauren – doing fine

Anderen
Net als bij favoriete zangers heb ik hier ook weer een aantal zangeressen die ik wel erg goed vind, maar net iets minder dan de vorige.
Zoals Miranda Lambert.

Favoriete band

Eentje zonder meervoud, want ik heb maar één favoriete Country band die ik graag hoor.

Lady Antebellum
Toen ik in 2013 voor het eerst naar Amerika vloog, ontdekte ik deze band voor het eerst. Ik was het wat beu om die films en series te zien op de lange vlucht naar Amerika. Toen ik checkte wat er bij Country stond, zag ik een cd van hen staan. Ik heb deze dan opgezet, en vanaf de eerste nood was ik verkocht aan hun muziek. Meteen nam ik een foto van de cd die speelde, om deze later terug te vinden om te kopen.
Eenmaal terug in België na mijn reis, werd ik voor 3 maanden opgenomen in de psychiatrie (waar ik de diagnose ASS krijg). Hun muziek heeft me er eigenlijk door gesleept.
Vooral nummers als ‘need you now’ blijven een speciale betekenis hebben. Hun laatste album heb ik ook in voorverkoop gekocht, en zo kreeg ik wekelijks een nieuw nummer. Echt prachtig. In oktober komen ze naar Europa, helaas niet naar België.  Ik had anders mijn angst voor grote zalen wel even aan de kant gezet.
Op mijn vorig werk werd het nummer ‘need you now’ ook vaak op een Belgische radio zender gespeeld. Telkens als dit nummer gespeeld werd, voelde ik me gelukkiger. Een kleine opklaring. Vooral de laatste maanden als het wat minder was, dan was ‘need you now’ meer een ik heb mijn psycholoog nu nodig (of iemand om tegen te babbelen en te huilen).
Hier heb je de link need you now
Ik kan hieronder nog een hele lijst geven met favoriete songs, maar dan moet ik al hun nummers hier zetten. Ze zijn gewoon top !

Zo nu heb je ook een idee van wat voor muziek ik allemaal luister, gans de dag door. Net zoals ‘mode’ is dit een onderwerp waar ik nog uren over kan verder gaan, maar ik ga hier nu deze blog stoppen. Veel plezier als jullie de links openen, ik hoop dat jullie de nummers ook kunnen appreciëren.

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

3 gedachtes over “Muziek … naar wat luister ik nu gans de tijd ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s