Pumpkin Season 2017

Yeah, mijn favoriete tijd van het jaar komt dichterbij ! Oktober is mijn favoriete maand EVER !!!

IMG_3864

Pumpkins, lots of PUMPKINS

Ik hou niet zo van planten & bloemen … op één plant na : Pompoenen ! Dat er aan zo’n dunne stengels dan zo’n grote vruchten hangen, vind ik geweldig. Ze zien er niet alleen super mooi uit, ik vind ze ook super lekker. Ik heb eigenlijk heel het jaar door zin in pompoen.

Nu in de zomer kocht ik nog pompoenen, maar deze kwamen dan uit Brazilië en daar zit eigenlijk niet zoveel smaak in. Tja, wat wil je hé als je echt zin hebt in pompoen dan wil je pompoen.
De komende periode ga ik dan ook weer super veel pompoen eten omdat er toch veel in de tuin hingen.

Pompoen eet ik het liefst als puree (zonder aardappel), gewoon gekookte pompoen plat gepureerd met wat zout en nootmuskaat. Simpel maar voor mij is er niets beter. Dit eet ik dan met wat champignons of wat erwten&wortelen. Normaal at ik het altijd met gerookt spek, maar ik probeer om geen vlees meer te eten.

Een deel van de pompoenoogst ligt al binnen, en slechts een aantal moet nog groeien in de tuin. Elke dag ga ik nu kijken of ze nog in orde zijn, en of ze nog niet klaar zijn om af te doen. Helaas moet ik voor sommige nog wat geduld hebben. Nu niet erg, want eigenlijk het pompoenseizoen begint pas over een paar weken.

Ik zie al zoveel lekkere gerechten terugkomen zoals pizza met pompoen, pompoentaart, lasagne met pompoen … oh of the return of the Pumpkin Spice Latee bij Starbucks. Normaal ga ik nooit naar de Starbucks, behalve 1 maand per jaar. Eigenlijk wel jammer dat die hier maar een maandje verkrijgbaar is. In Amerika kon ik vaak in november nog genieten van een PSL bij Starbucks, maar hier is die altijd zo snel uitverkocht.
Hoop dat ze die op 4 september terug hebben, dan ga ik er zeker terug een grande halen.

Net op Google wat recepten gezocht voor gezonde pompoentaart. De pompoentaart die ik ken bevat altijd veel suiker en vet, 1 stukje was genoeg aan kcal voor een ganse maaltijd. Dus die gezonde versie staat hier één van de dagen op het menu. Ik houd jullie dan verder op de hoogte !

Hier wat sfeer foto’s uit de tuin 

Hier al een paar foto’s van de oogst tot nu toe

Tussen al de pompoenen door, stonden er in onze tuin ook wat watermeloenen. Misschien gezien op de foto 😉 

IMG_3849

Pumkpins, oh ik vind het altijd zo leuk die weken voor de echter herfst en dan de herfst in oktober. Zo leuk. Het is ook de tijd van het jaar dat ik altijd de meeste kledij & schoenen koop want deze vind ik in de herfst ook het mooist.

Ooooh nu niet denken dat ik echt alles leuk vind aan het begin van de herfst. Er is één ding dat ik echt verschrikkelijk vind. DAT IK WERKELIJK HAAT … grote 8 potige monster die weer overal in je huis en op je spullen zitten. Vrijdag nog eentje gehad in mijn kamer, echt veel groter dan anders. Echt niet normaal hoe groot het was. IEUUWWWW. Ik krijg al schrik voor als ik volgend jaar deze tijd alleen woon, dan heb ik zo geen held van een broer in huis die even een monster komt vangen. Oh ik mag er niet aan denken dat ik er dan alleen voor sta. BRRRR

Fijne avond ! groetjes, Lucy xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s