update … mijn zoektocht naar werk (11)

Hier nog een stukje over mijn zoektocht naar werk, hoe meer ik dit soort dingen schrijf hoe meer ik gemotiveerd raak om de juiste job te vinden voor mij !

Maandag 28 augustus

Gisteren had ik nog een halve dag dat ik kon meelopen in die ene winkel. Dat was eigenlijk de 3de en laatste kans dat ik had, dus moest ik ze wel grijpen.
Niet echt een verrassing maar ik was 50 minuten te vroeg ter plekke. De bus kwam daar toe om 32 na het uur, dus beginnen om 14u30 dan ging dat sowieso te laat zijn (en te laat komen geeft niet meteen een goede indruk hé).

Het was eigenlijk wel meteen een goed gevoel toen ik weer binnenstapte met een glimlach. Ik voelde me uitstekend, had geen zenuwen. Gans die namiddag tot 18 uur heb ik met een groot enthousiasme gewerkt, ik doe het ontzettend graag ! Ik verschoot ook van mezelf dat ik zo open was gisteren, dat heb ik normaal pas na een paar dagen/weken. Denk dat de juiste sfeer daar ook wel toedraagt.

Het was een schitterende dag, maar helaas blijft de kans dat er iemand anders net iets beter is. Dus dat is nog een week bang afwachten. *fingerscrossed* want ik wil het eigenlijk wel doodgraag doen ! Hier voelde ik me echt ‘THUIS’.

Ik heb eigenlijk niet moeten vertellen dat ik ASS heb, want ze waren wel enthousiast. Dus al die stress van de afgelopen dagen was eigenlijk voor niets nodig. Ik ben toch wel zo’n stress kieken pfff.

Dinsdag 29 augustus

Nu weer een dag vol stress…. morgen weer een gesprek. Een gesprek waar ik niet weet hoe ik me moet voorstellen om aan hun eisen te voldoen of aan de eisen van de job die ze gaan stellen. Ik ga wel nog even die 50 vragen aanpassen naar een kledingwinkel, en mijn sterkte en minpunten nog verder uitwerken. Een goede voorbereiding maken is misschien het beste voor morgen niet te gestresseerd daar toe te komen. Ik hoop in ieder geval wel dat het rustig is aan de kassa als ik me moet gaan voorstellen. Als het zo hectisch is als afgelopen zaterdag dan raak ik ook zo opgejaagd om iets te vragen. Ik heb dan het gevoel dat ik die mensen aan de kassa ga storen door me voor te dringen bij die rij klanten die er al staat.
Mijn outfit voor morgen moet ik ook straks nog klaarleggen. Ik heb wel al een zwarte broek en roze blazer, maar ik weet totaal niet welke schoenen ik erbij moet aandoen. Ik wil niet te chique of niet te klassiek overkomen want dat past totaal niet bij hun stijl (al komen die kleren wel van bij hen). Daar toe komen met een paar Vans onder mijn kleren is dan ook weer Not done. Dus dat wordt straks nog een dilemma.

Vandaag draait alles om voorbereiding, en voorbereiding. Morgen dan om 11 uur nog een stressvol uurtje met een gesprek, en een voorstel van een job die anders gaat zijn dat waar ik voor solliciteerde. Ik sta er wel voor open, maar is moeilijk als je niet weet wat en hoe je daarop ga kunnen antwoorden.

Hup hup, ik moet nu aan de slag om alles voor te bereiden. Misschien dat ik later vandaag nog een blogje schrijf, als de stress me nog meer te pakken heeft als nu.

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s