autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Maandag 4 september

Morgen 4 september, de eerste maandag van de maand september, wat betekent dat het in Leuven weer Jaarmarkt is. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie geworden om die dag verlof te nemen en naar de jaarmarkt te trekken. Eigenlijk is het pas sinds dat ik ooit startte met werken in Leuven (in 2007) dat ik de jaarmarkt ontdekte.

Jaarmarkt & ASS ?

Wat houdt dat nu allemaal in de jaarmarkt in Leuven? Of waarom is dat nu zo speciaal om er een blog over te schrijven?

Wel de jaarmarkt is jaarlijks een drukte dat je nergens eigenlijk goed kan wandelen zonder contact te maken met de persoon naast, voor, of achter je. Gigantisch druk, en ik kan je verzekeren voor iemand als ik met ASS is het gewoon de hel.

Je vraagt je dan waarschijnlijk af ‘waarom ga je dan morgen daar naar toe’?

Wel met een extra pilletje voor stressmomenten hou ik het meestal wel vol tot 14 uur. Dan moet ik zorgen dat ik ergens in het station op een bus terug zit of al thuis ben. Vorig jaar zijn we een uur langer gebleven en ik was ’s avonds gewoon ‘dood’.

Pilletje voor morgen liggen al klaar bij de snacks om morgen mee te nemen.

Jaarmarkt … wat is er zo leuk aan?

De jaarmarkt in Leuven omvat onder andere een grote rommelmarkt, winkels die met kraampjes in de straat staan, optredens van artiesten, marktkraampjes, kramen om iets te eten (en vooral te drinken), dierenmarkt, prijskampen voor koeien en paarden, tractors die tentoongesteld staan.

Jaarlijks komen hier duizenden mensen op af, eigenlijk op die paar uur in het stad. Gelukkig is het buiten, moest het binnen zijn ergens in een expo dan had ik niet geweest. Zoveel volk kan bijna niemand aan, zelfs mijn ouders zonder autisme hebben er altijd last van.

Ja, eigenlijk wel een jaarlijkse marteling. Maar bon, achteraf ben ik altijd wel blij dat ik geweest ben.

Mijn programma voor morgen

 1. Eerst even bij de Starbucks in het station kijken of er al een Pumpkin Spice Latte te koop is. Ergens hoop ik van wel, want dat is voor mij dan ECHT de start van de herfst en de jaarmarkt.
 2. Even een toertje doen langs de markt, de verschillende straten, de verschillende kramen. Gewoon nog even rustig kijken voor iedereen er loopt om 9 uur.
 3. Even langs Zara om mijn sollicitatie af te zeggen voor de job. Het was mijn droomjob kunnen zijn als ze me vorige week met wat meer respect hadden behandeld ! Dus zeg ik morgen lekker dat ik een job heb aangeboden gekregen, want ze wisten dat ik ergens in de laatste selectie zat. Dat andere meisje gaat dan morgen geluk hebben.
 4. Oh, misschien nog even iets kopen in de Zara. Ik denk niet dat ik het ga kunnen zeggen zonder iets in mijn handen te hebben van Zara :/
 5. Een bezoekje aan Torfs, als ik morgen een bevestiging krijg dat mijn pakje is toegekomen. Ik vrees er eigenlijk wel voor dat die vrachtwagen morgen niet gaat kunnen leveren, en dat het pakje dan voor woensdag gaat zijn. Ik hoop van wel, want ik wil mijn Timberland laarsjes.
 6. Een kort bezoekje aan Only winkel want had iets leuks gezien vorige keer, en ga even kijken of dat er nog is. Ik vrees er wel voor want in die winkel is er altijd wel een goede verkoop.
 7. Langs Telenet gaan om nog wat dingen in orde te maken. Vrees alleen een gigantische drukte. Zo’n jaarmarkt gaat misschien wel iedereen zien als een dag om naar Telenet te gaan voor een probleem mee te delen.
 8. Op tijd terug naar het station lopen als er die ochtend een PSL verkrijgbaar was bij Starbucks, want dan ga ik er nog eentje halen 🙂 Yess, deze tijd van het jaar ben ik verslaafd aan PSL. Note … misschien eens uitzoeken of ik die kruiden ergens kan laten leveren in België, komt misschien veel goedkoper & gezonder uit dan bij de Starbucks. 

Als mijn broer echt nog kleding nodig heeft van de C&A dan wil ik daar nog wel even langs gaan, maar anders wordt deze weer even voorbij gelopen. Probeer die nog even te mijden zo lang het kan 🙂

Zoals je ziet, is het eigenlijk nog een drukke planning voor morgen. Zeker als je weet dat er duizenden mensen gaan rondlopen 😮
Ja, je hebt gelijk ! Ik doe het mezelf natuurlijk wel aan, het simpelste zou zijn om het gewoon aan me voor bij te laten gaan, niet?

Planning voor na de jaarmarkt

Ik ga morgen proberen om tijdig naar huis te komen, want ik wil morgen ook nog wat dingen hier thuis kunnen doen. Hoe later het wordt, hoe kleiner de kans dat ik ook nog iets ga doen. De kans dat ik dan overprikkeld naar huis ga, is dan gigantisch groot (en dat wil ik best vermijden).

Ik heb net een vacature uitgeprint waar ze zoeken naar een digitale copywriter. Dat ga ik morgen toch even bekijken. Ik heb wel niet het juiste diploma, maar ik kan wel al eens kijken naar het gezochte profiel. Bij Schoenen Torfs in Temse staat er een vacature online voor iets dat ik ontzettend graag wil doen (vacature is precies voor mij geschreven!!).

‘vlug, stuur je kandidatuur dan in’ … Wel nee, deze moet ik aan me voorbij laten gaan jammer genoeg. Ik wil het héél erg graag maar voor die job moet ik ’s morgens om 5u56 vertrekken met de trein (dus nog 12 min eerder naar het station) om dan pas om 8u15 op het werk te zijn 😮 Temse is helemaal niet ver, maar wel als je moet rekenen op trein en verschillende bussen 😦

In de ochtend zou het nog lukken, maar dan ’s avonds meer dan 2 uur onderweg zijn naar huis … DAT gaat niet meer. Jammer, maar helaas (pindakaas).

Morgen dan even kijken wat je nodig hebt om een copywriter te worden. Misschien even wat oefenen, product omschrijven en dan op de website gaan kijken hoe dat ze het daar deden.

NOTE Ooooh ik moet echt stoppen met te veel na te denken over een volgende job. Voor hetzelfde geld krijg ik morgen of dinsdag een telefoon gesprek dat ik mag starten bij de winkel waar ik mijn allereerste gesprek had.

Tja, dit is weer de paniek die bij Lucy is geslagen door de onzekerheid of die job voor mij gaat zijn of niet. Als ik die job heb, kan ik eigenlijk nog meer blogs schrijven voor de FUN en dan heb ik ook nog meer vrije tijd, meer rust.

#hopingforapositiveanswer #stressyweek #yessorno #iwantajob #jobhuntingwithautism

Verder morgen ook nog een andere poging ondernemen om een brood te bakken, zodat ik dinsdag boterhammen kan meenemen naar het outplacement. Neem ik geen lunch mee, dan heb ik waarschijnlijk ook die middag niet gegeten. Na het outplacement (de laatste sessie jammer genoeg) moet ik nog een pakje gaan ophalen bij Torfs in Mechelen.
#beetjeschoenverslaafd #timberlandshoes #timberlandforlife 🙂

SO SHUT UP LUCY AND GO TO BED !!

Tot morgen !

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

Een gedachte over “Tomorrow … hope you will be nice to me !

 1. Oh PS de wortelcake lijkt gelukt. Ruikt alleen wat te veel naar de banaan die erin zit dan naar de wortelen 😮 Morgen de smaaktest, want ik kan na 20 u niets meer eten (anders heb ik s nachts buikpijn).
  Misschien moet ik hem morgen wel ‘bananencake’ noemen als ik het recept deel hahaha

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: