update … mijn zoektocht naar werk (13)

Hallootjes,

Hier ben ik weer met een update naar mijn zoektocht naar werk, het 13de bericht dat ik inmiddels schrijf.

Veel updates heb ik vandaag niet te vermelden, maar toch even een overzichtje hoe het tot nu staat.

Job als verkoopster

Maandag met de jaarmarkt ben ik die job bij Zara dus gaan afzeggen. Het voelde niet goed, en dus heb ik de juiste beslissing genomen.

Van de andere winkelketen heb ik tot nu nog niets gehoord. Ik hoop op goed nieuws, maar meestal als ik echt iets wil … wordt het toch NEE.
Momenteel heb ik er wel schrik voor en dus ook ontzettend veel stress. Ik verlies de komende dagen mijn iPhone beter niet uit het oog. Afwachten tot het telefoontje met goed of slecht nieuws.

Outplacement

Gisteren 5 september was het de laatste dag dat we in groep een sessie van outplacement hebben. Mijn verplichte 30 uur zit er dus op (eigenlijk best jammer). Het waren leuke sessie, en heeft me ook moed gegeven om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Een nieuwe job, iets dat echt bij me past.

Alleen die job die bij me past moet ik nog vinden :/

Verkoopster van mode artikelen is optie één, maar daarnaast sta ik nu ook weer meer open voor opnieuw een administratieve job te doen. Een administratieve job maar dan wel terug in een retail ‘fashion’ bedrijf. Ik zie mezelf niet de aankoop doen van vlees of iemand die dagelijks vlees moet promoten.

Best wel jammer om eigenlijk voor een 2de keer afscheid te moeten nemen van mijn collega’s. Afscheid nemen doet altijd pijn zeker. Het afscheid nemen was gisteren het moeilijkste deel van de dag.

Openstaande vacatures

Online heb ik op de site van een bedrijf nog enkele interessante vacatures gevonden, echter heb ik niet meteen het juiste diploma. Op het gebied van job inhoud is de job perfect voor mij, echter dat diploma altijd hé. De vacature staat al 2 maand open, wat me dan weer het idee geeft om toch mijn kans te wagen.

Als ik niets doe, dan is het zeker NEE. Dus ja, dan beter even mijn kandidatuur doormailen. Dan heb ik het toch al zeker geprobeerd! Het is wel voor een voltijdse job, maar wel vlakbij het station (met de trein is het maar 15 minuutjes). Voltijdse job, dichtbij is ook nog wel haalbaar.

Brieven & CV

Tijd om straks nog eens een overtuigende brief te maken die hoort bij mijn creatief CV. Op de lay-out van mijn cv heb ik al veel goede commentaren gekregen, echter ga ik deze nog even moeten updaten naar een administratieve functie.

Overtuigend overkomen door een tekst dat gaat, maar het probleem is dan nadien … overtuigend overkomen tijdens een gesprek. Altijd zo’n hekelpunt. Vergaan van de stress, waardoor ik de helft van mijn motivatie vergeet te zeggen.

Vakbond

Vanaf volgende week ben ik niet meer betaald door mijn ex-werkgever, en dan ben ik dus echt werkloos. Brrr, zo’n nare gedachte wel. Werkloos zijn, nu had ik gewoon extra lange betaalde vakantie. Dat gaat nu wel veranderen ! Werkloos zijn, betekend voor mij ook altijd meer stress om iets anders te vinden.

Nu kon ik nog tegen iedereen zeggen ‘oh ik heb wat extra verlof’, maar als je dan een werkloosheidsuitkering krijgt dan voelt het eigenlijk wel anders. Op zich veranderd er niets, want blijf op zoek naar een job.

De VDAB kan me nu wel oproepen wat stress met zich mee gaat brengen. Altijd dat verslag uitbrengen naar hun toe wat je tot nu gedaan hebt. Aangeduid worden om ergens sessies te gaan volgen enzovoort. Eén grote motivatie om snel werk te vinden, want daar heb ik eigenlijk geen zin in. Te stresserend !

VDAB

Vanochtend naar de vakbond geweest, morgen naar de VDAB. Nu mogen ze mijn dossier terug op ‘beschikbaar’ zetten. Ik ben er wel niet klaar voor om terug continu opgebeld te worden door interim kantoren, maar wat moet dat moet.

Online zie ik ook nog nergens verandering dat mijn dossier is aangepast zoals ik in eerdere ‘updates naar werk’ al aangaf. Toen werd er van alles aangepast zonder dat ik het wist, maar echter staat alles nu nog steeds zo.
Verder zie ik ook nergens iets in de aard van ‘ik heb een arbeidshandicap’.

Zo meteen ook even mailen naar hun of ze het via een mail kunnen aanpassen, of dat ik morgenochtend tot bij hen moet gaan.

Vandaag … to do !

De rest van de dag ga ik me eigenlijk vooral bezighouden met het schrijven van brieven, mijn cv updaten, een mooie creatieve lay-out maken voor bij mijn motivatiebrief en cv te steken. Ik moet nog een heleboel mails versturen vandaag, waaronder die naar de VDAB, maar ook nog attesten en dergelijk opvragen.

Dus … vandaag een administratieve dag verder. Het weer is nu niet meteen schitterend dus daar ga ik al niet veel afleiding van hebben.

 

Tot zover deze update … hopelijk kan ik in een volgende update goed nieuws meedelen & kan schreeuwen ‘I HAVE A JOB’.
Ik vrees alleen dat het maar een mooie droom gaat blijven. 

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s