autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Mijn ontbijt is niet echt gezond te noemen, maar dat aanpassen gaat heel veel tijd vragen. Ik ben gewoon aan de ‘gewoonte’ om te ontbijten met volkorenbrood mhagelslag (vanille & puur) met daarbij mijn haverchocolade melk.

Ik wil wel een gezonder alternatief vinden, maar voorlopig lukt dat niet. Ik ben ook niet de persoon die haar dag kan starten met yoghurt en granola. Ik wil een zoet ontbijt, ik heb ’s morgens veel suiker nodig. Dus hier is nog wat werk aan.

Eating lunch … second important meal of the day

Er wordt gezegd dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag, en dat het middageten op de tweede plek komt. Wel, mijn lunches zijn vrij gezond te noemen.

Gisteren at ik bijvoorbeeld een volkorenwrap met philadelphia, garnalen, verse spinazie, halve advocaat en mango.
Een variant van de wrap met advocaat & mango van Sandra Bekkari. Ik ben totaal geen fan van feta kaas, dus het recept volgens haar boek heb ik niet helemaal gevolgd.

Ach, het was gezond … en dat is ook het belangrijkste.

Vanmiddag ging ik weer de gezonde toer op, namelijk met volkoren crackers met verse eiersalade en een kommetje wortelsoep (die ik in een vorige post had uitgelegd).

Voor de eiersalade nam ik weer het boek van Sandra Bekkari ter raadde. Snuifje zout, beetje peper, beetje kurkuma poeder. Eer ik het ontcijferd had hoeveel er eigenlijk in moest, had ik bijna geen honger meer. Kon ze het niet gewoon aanduiden met 1/4 koffielepel of dergelijk ?

Dit is het resultaat van mijn lunch … ondanks de onduidelijkheid over de hoeveelheid was het best wel lekker 🙂

IMG_4162

Ik heb hier eigenlijk nog veel werk aan. Graag zou ik al haar boeken kopen en starten met haar gezonde levensstijl, alleen heb ik dan nog veel werk om telkens te ontcijferen hoeveel ze bedoeld.

Vol ongeduld zit ik daarom te wachten tot mijn favoriete YouTuber Niomi Smart haar 2de boek gaat uitbrengen. Haar recepten zijn vegan, maar ik vind ze ook veel duidelijker (hoewel het boek in het Engels geschreven is).

Ik moet alleen zien dat ik ook wat meer variatie eet, en kleinere porties maak van gerechten die je niet kan invriezen (zoals de eiersalade). Kans is groot dat ik dit dan weer elke middag ga eten omdat ik het zo lekker vond.

Een gezonde levensstijl komt er niet van vandaag op morgen, maar komt stapje voor stapje. Er is gewoon wat werk aan om je verslaving van gekochte snacks, suiker af te raken, maar ik kom er wel.

Groetjes,  Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, Learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I wrote blogs on different topics, I love reading so i wrote whatever I love too.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

the best of the costa blanca and beyond

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: