autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Pumpkin season is coming !!

Oh pompoenen, tja hier krijg ik maar niet genoeg van ! In welke vorm dan ook, het smaakt gewoon zoals de herfst.

Starbucks

Misschien had je het al gelezen dat ik afgelopen maandag op zoek ging naar een Pumpkin Spice Latte bij Starbucks Leuven. Echter, ze hadden er nog geen.

Gisteren werd er dan bekend gemaakt dat ze vanaf gisteren beschikbaar zijn in België. Best wel balen want ik was er ook afgelopen woensdag, maar ook dan was er nog niets. Een Starbucks zonder PSL is voor mij geen Starbucks. Eerlijk … ik ga enkel en alleen naar Starbucks in de maanden september tot half oktober (tot het moment dat die uitverkocht is).

Nu de komende maanden ga ik niet meteen terug naar Leuven of Antwerpen, best wel balen dat ik hem niet eerder deze week weer kon proeven.

Maandagochtend creëerde ik er dan zelf eentje met wat nootmuskaat en kaneel toe te voegen aan een gewone latte. Qua smaak zat het wel goed, maar alleen het was niet de echte hé (maar wel een goede vervanger).

PSL bij Albert Heijn

Bij Albert Heijn kocht ik vorig jaar een pakje met oploskoffie in de smaak Pumpkin Spice Latte. Heel enthousiast kwam ik thuis, alleen het was zo’n grote teleurstelling. Die koffie was niet te drinken. Ik vond hem echt niet lekker, echt super vies. Totaal niet de pumpkin spice die ik ken vanuit Starbucks

DIY Pumpkin Spice

Op internet was ik net even op zoek naar recepten voor lekker gerechten met pompoen. Op één van die site kwam ik ook op het recept om zelf je Pumpkin Spice te maken. Euhm, echt. Meteen even nagekeken of ik alles in huis had. Buiten het pigment, had ik alles gevonden.

Snel alles in een klein potje gedaan, goed geroerd … en voilà mijn eigen pumpkin spice is een feit. Natuurlijk kon ik niet wachten om dan meteen een koffie te maken.
Oh hemels is dit.

foto van Liesbeth Vandenschrieck.

Zo’n PSL bij Starbucks bevat altijd heel veel calorieën, mede door al die volle melk en volle slagroom. Nu heb ik mijn favoriete koffie omgedoopt tot een gezonde Pumpkin Spice Latte, zonder een boel kcal. Hoe goed is dat ???

Betty Crocker

Mijn favoriete cake merk uit Amerika is wel Betty Crocker. Echt zo lekker. Telkens ik in Amerika was durfde ik wel eens een paar dozen meenemen in de bagage om later thuis te bakken. Vooral haar Carrotcake mix is hemels. Oh zo lekker.

Via deze link kwam ik op haar pagina waar ze een heleboel recepten deelt met … POMPOEN ! Kan deze dag nu nog beter???

Betty Crocker – easy baking with pumpkins

Allemaal recepten die ik zeker wil uitproberen, het liefst zou ik er nu al aan beginnen. Helaas heb ik niet alles in huis, en het is veel te slecht weer om met de fiets even  km te fietsen naar de winkel.

Stel dat ik de komende maand nog geen werk gevonden heb … je weet dan al zeker wat ik aan het doen ben ! Gezonde versies maken van deze pompoengerechten!!
Van ja, vaak heb je één van haar cakemixen nodig, maar die zijn niet allemaal te vinden via de site Usfoodz.be
Via deze site koop ik regelmatig wat Amerikaanse snacks, als ik er echt zo’n zin in heb. Een volgende bestelling gaat niet lang meer op zich laten wachten want ik wil graag weer M&M’s met peanutbutter. 

Oh, het pompoenseizoen vind ik toch altijd zo geweldig. OK, noem me maar pompoenverslaafd ! Ik moet zelfs toegeven dat er geen ander woord voor te vinden is. Ach, denk dat iedereen wel zo zijn lievelingseten en lievelingssmaken heeft, niet ??? Of ben ik de enige ???

Nu duik ik weer de keuken even in, want ik ga die wortelcake van afgelopen weekend nog even maken. Morgen drukke dag, en dan kan ik dit meenemen als gezonde snack (in plaats van een pak suikerwafels of pak bounty).

Veel groetjes, Lucy xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: