update … mijn zoektocht naar werk (16)

Toen ik vanmiddag een mail kreeg met een groen licht om toch te kunnen solliciteren voor een openstaande vacature (waar ik het diploma niet voor heb), kon ik mijn enthousiasme niet meer wegsteken.

Back to something in administration

Wekenlang zag ik enkel een toekomst als sales medewerker voor een kleding/schoenen winkel. Het idee om terug aan de slag te gaan in een administratieve omgeving, leek niets meer voor mij.

Begin juli zag ik wel al twee vacatures staan op de algemene site van het bedrijf FNG. Echter had ik er het diploma niet voor, dus ging ik verder op zoek naar een job in de verkoop.

Met gans het outplacement was het echter wel zoeken naar een job op een laag niveau. Ik was er zo zeker van dat ik in de verkoop verder wilde, tot eigenlijk twee weken terug. Alles even op een rijtje gezet, positieve punten genoteerd maar vooral ook het negatieve niet vergeten.

Eén van de dingen die ik nu wel mis, nu ik niet meer werk in de boekhouding, is dat ik niets meer kan doen met SAP. Een computer (boekhoudkundig programma) waar ik zo graag mee werk. Ik mis dat nog steeds zo hard, en eigenlijk was ik er ook altijd snel mee weg omdat ik het zo graag deed.

Toen ik merkte dat die vacatures van juli nog openstaan, vond ik dat ik mijn kans moest grijpen. Ik heb gemaild om te vragen of ik ook zonder gepast diploma kon solliciteren. Een NEE had ik zo als ik niets deed, dus waarom niet.

Vanmiddag dan een mail terug gekregen dat ik mijn brief en cv mocht doorsturen. Mijn enthousiasme kon gewoon niet op. Ik zit hier nu nog steeds met een grote smile op mijn gezicht.

Nu zijn ook mijn brieven en cv verstuurd naar de HR, dus is het afwachten. *fingerscrossed* zoals ik altijd zeg !

Awel, de jobs waar ik voor solliciteerde zou ik nu best wel voltijds kunnen doen. Dat bedrijf staat bekend om een goede sfeer, en werken in de retail blijft toch mijn grootste motivatie.

Iets wat voor mij ook belangrijk was, is dat het dichtbij is. Elke dag terug naar Brussel, Leuven, of Vilvoorde … nee dat zie ik niet zitten. Maar een 15 minuten met de trein ’s morgens en ’s avonds gaat nog wel lukken.

Ik geef vooral niet op, ergens ligt er daar nog een job voor me in de retail die ik super goed kan doen. Aan MOTIVATIE zal het zeker niet liggen, gewoon ergens de kans krijgen om me te bewijzen is voldoende.

Tot laters …

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s