autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

#vooroordelen #vooroordelen #vooroordelen

Vooroordelen

Ik merk dat ik vaker moet horen ‘jij hebt toch geen autisme’, ‘dat kan niet dat jij autistisch bent’.

De afgelopen weken was het weer zover, al die vooroordelen die mensen hebben als ze het woord ‘autistisch’ horen.
Mensen denken vaak niet na, waarschijnlijk omdat ze gewoon niet weten wat Autisme precies inhoudt. Ze denken alleen maar in het blok van Autisme zoals de film ‘Rain Man’.

Ze hebben hun een duidelijk beeld gevormd van een autistisch persoon, maar even verder denken … nee dat zit er niet in.

Je hebt autisme als je bent zoals Raymond uit Rain Man. Echter zijn er zoveel verschillende variaties van het autisme spectrum stoornis. Veel mensen in mijn omgeving weten dit echter niet.

Ik heb zelf de diagnose ‘autisme spectrum stoornis’ gekregen. Mijzelf kan ik het meest terug vinden in een lichte vorm van Asperger. Alhoewel, dat heel moeilijk is om zelf te bepalen. Ik heb jaren mensen geobserveerd, het gedrag van mensen overgenomen in bepaalde situaties om ‘normaal’ over te komen.

Respect … voor anderen

Er zijn niet alleen vooroordelen tegenover mensen met autisme. Mensen worden vaak raar bekeken als ze te mager, te dik, een tik hebben, enzovoort.

Vorige week was ik nog in de Zara, en daar hoorde ik ook (ja, ik hoor dus alles hé) mensen zo tegen elkaar bezig van ‘kijk eens naar die dikke, die vind hier toch niets’ of ‘wat komt die hier doen’. Echt totaal geen respect voor iemand anders.

Een vriendin van me krijgt ook vaak negatieve reacties over hoe ze eruit ziet. Ik vind dit gewoon verschrikkelijk. Perfectie bestaat niet (voor niemand), dus waarom moeten we elkaar dan zo respectloos behandelen? Achter de rug praten van iemand, zo net toch luid genoeg dat de woorden toch gehoord worden, is ook iets waar ik het moeilijk mee heb. Als je problemen hebt met iets of iemand zeg het dan gewoon, en niet achter de rug van iemand.

Hier even een link naar de blog van mijn vriendin Inge …
Bodyshaming by Tinkerbelletjeu

Verdraagzaam zijn

Waarom kunnen we elkaar niet gewoon respecteren? Iedereen is toch zoals hij/zij is. Ik vind het echt laag om hier zoveel commentaar op te geven.
Zelf heb ik het ook erg moeilijk om die negatieve commentaren te weerleggen of om meteen van me af te zetten. Meestal blijven die ook wel een paar dagen aan mij plakken.

Ik ga hier deze blogpost nu stopzetten, later kom ik hier zeker nog over terug want ik wil over die vooroordelen & respect tegenover mensen met autisme nog wat dingen toevoegen.

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

2 gedachtes over “Respect, waar is het respect ?

  1. MommyLovesPink schreef:

    Zo herkenbaar! Ik heb zelf nooit een diagnose gehad, maar mijn dochter wel en het is wel duidelijk dat het een familie dingetje is. Maar echt, doordat ze geen Rain Man acties heeft, kan ze dus ook geen autisme hebben. Ze is dus gewoon “lastig”. Mocht je eens een gastblog willen schrijven over hoe jij met autisme omgaat, en het dagelijks leven erom heen, de zoektocht naar werk etc. Dan zou ik dat super leuk vinden!

    Liked by 1 persoon

    1. Dank je wel voor je reactie ! Ik heb nu al 16 updates op mijn blog staan over hoe ik mijn zoektocht naar een andere job ben begonnen. Door een collectief ontslag, moest ik dus weer opnieuw beginnen. Over hoe ik met mijn autisme omgaat, zal ik nog een blog schrijven. Sommige dagen lukt het al wat beter dan andere.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: