What I eat in a day? (1) … Bizzy day

Op YouTube ben ik fan van de filmpjes ‘what I eat in a day’ van bijvoorbeeld Niomi Smart die ik volg. Het is soms zo inspirerend om te kijken wat zij eet op een dag, om zo ook de motivatie te krijgen van wat zij eet op bepaalde dagen (drukken of rustdagen of vakantie).

Wel, het leek me ook wel leuk om zo een blogpost te maken. Geen uitgebreide video vlog, want daarvoor het ik de apparatuur niet ter beschikking. Op de manier kan het ook 🙂

 

Vandaag was het een drukke dag, veel werken in de tuin en wat elektriciteitswerken. Eigenlijk een dag waar ik zonder het te beseffen weer over mijn grenzen ben gegaan, en dat is ook te merken in het verloop van deze blogpost.
Vandaag is het dus niet zo’n goede dag geweest om te starten met deze blog, aan de andere kant is het ook een beeld van hoe ik eet op dagen dat ik over mijn grenzen ben geweest.
Zo is het echter niet dagelijks, maar het is wel een dag zoals er wel degelijk bestaan.

What I eat in a day?

Zaterdag 9 september 2017 … een dag tegen 200%

ONTBIJT

Mijn ontbijt bestaat elke dag uit hetzelfde, weekdag of weekend … het is allemaal hetzelfde. Heel gezond is het niet, maar ik heb nog geen gezonder alternatief gevonden voor mijn vertrouwde ontbijtje.

  • Volkoren boterhammen (2 stuks of 3 als het een drukke dag gaat worden)
  • Vanille & Pure hagelslag
  • boter
  • glaasje chocolademelk (havermelk van Oatly)

IMG_4175

In het weekend of dagen dat ik thuis ben, drink ik nog een kop koffie met melk. Vandaag bleef het bij chocolademelk. Eén glas om 6u (dan weer mijn bed ingekropen) en dan nog eentje bij mijn ontbijt om 7u15

TUSSENDOORTJE

Vandaag was ik het grootste deel van de dag niet thuis, en dus koos ik voor snelle tussendoortjes die ik vanochtend klaar gezet had.

Om 10 uur at ik een potje Griekse Yoghurt met opnieuw mijn vertrouwde hagelslag.

IMG_4180

LUNCH

De lunch vandaag was pas om 13 uur, wat eigenlijk een uur later is dan normaal. Ik had nu niet bepaald al honger om 12 uur (dus dat was ook een meevaller).

Vanochtend had ik 2 volkoren wraps klaar gemaakt met verse eiersalade (die ik gisteren gemaakt had), en spinazie. Normaal eet ik deze zo, maar omdat het een drukke dag ging worden heb ik er uitzonderlijk nog wat spek tussen gelegd.

Na de lunch dronk ik nog een kop koffie met 2 blokjes chocolade (melk met kokos), om even wat extra suikers op te nemen.

TUSSENDOORTJE

Rond 14 uur, heb ik even een handvol paprikachips genomen. Lekker makkelijk en veel gemakkelijker dan mijn appel *shameonme*

TUSSENDOORTJE 2

16 uur, en ik was over mijn grenzen aan het gaan. Ik was aan het werk tegen 200%, wilde niet stoppen … dus ja daar kwam de hoofdpijn & misselijkheid.
Stoppen kon niet, want ik moest nog veel werk verzetten. Dus even pauze en wat eten nemen.

Nu nam ik 2 stukjes van de wortelcake die ik gisteren gemaakt had. De dag nadien is die altijd lekkerder, dus vandaag was hij echt goed mmm.

IMG_4177

DINER / AVONDETEN

Avondeten was vandaag rond 19u15. Erg laat voor mij, want normaal eet ik na 18u30 niets meer omdat ik anders ’s nachts maagpijn krijg. Even zien hoe het vannacht verloopt.

Eigenlijk had ik totaal geen honger, geen zin in eten. Ik moest gewoon rusten, veel rusten toen ik thuiskwam (oh en nadat ik mijn katten eten gaf, die hadden wel grote honger).

Mijn avondeten was dan ook niet zo voedzaam, maar wel lekker.

  • 2 betterfood koeken
  • Oatly havermelk
  • kiwi
  • koffie met pumpkin spice kruiden

Betterfood? JA, inderdaad ik eet nog heel graag bettefood met melk of betterfood met fruit 😮 Is dit eigenlijk zo bizar? Vorig jaar op mijn vorig werk, had een collega dat ook eens bij voor de lunch (met fruit). Dus eigenlijk was ik niet de enige.

Na een lange werkdag of als ik geen honger heb dan eet ik dit geregeld. Soms ook gewoon als tussendoortje een betterfood of betterfood met oatly. Ik vind het zo raar niet, maar toch kijkt iedereen raar op als ik betterfood koop in de winkel (als ik dan iemand tegenkom die weet dat ik geen kinderen heb). Oepsie !

AVONDSNACK

Vandaag was het dus een hele speciale dag van eten,  want normaal eet ik nooit een avondsnack, zeker niet na 20 uur. Nu was ik mijn wortelcake en pompoencake in de diepvries aan het stoppen, dus ik moest toch wel even een stukje van de pompoencake proeven voor ik hem wegdeed. Niet ? Hij was gelukkig overheerlijk. Een goed & haalbaar recept voor pompoencake heb ik dus gevonden … en hij is nog gezond ook 🙂

 

Zo dit was alles wat ik vandaag at. Zo ga jullie ook eens het verschil zien tussen een drukke dag (waar ik over mijn grenzen aan het gaan ben) en een dag waarop ik gewoon rustig alles kan doen wat er gedaan moet worden. Een wereld van verschil met dit. Ik hoop dat ik jullie snel zo’n blogpost kan posten.

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s