autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

OKAY OKAY … deze blogger kan het dus niet laten om toch nog even een blogpost te schrijven over der voorbije dagen. Hoe het vandaag eraan toe ging, zie de eerdere post. Maar meer dan overleven in een chaotische bende kan ik eigenlijk niet zeggen 😉 

De afgelopen dagen waren leuk, emotioneel, druk, stresserend, verwarrend, verrassend, te druk, slecht enzovoort.

Dus … laten we maar beginnen met het overzichtje !

Donderdag 14 september’17

Een dag nadat ik dat telefoontje kreeg dat ik toch zou mogen starten in die winkel, werd ik gelukkig wakker. Het ging een drukke dag worden dus moest ik wel op tijd uit mijn bed.

Ik moest om 10u15 in het ziekenhuis zijn op de dienst Dermatologie in de hoop dat ze iets konden doen aan al die dikke schilfers die ik heb op mijn hoofdhuid. Eigenlijk kreeg ik wel goed nieuws, want het is ‘eelt’ en dus eigenlijk wel goed te behandelen met de juiste producten.

Nadien moest ik ’s middags nog bij de psychiater zijn. In Bonheiden even snel de bus op naar Mechelen, en daar had ik nog even tijd om wat rond te wandelen in het stadspark. Van het park liep ik over de Bruul naar de Torfs winkel. Yep again, ik zocht zwarte puma’s, maar kwam uiteindelijk buiten met groene Yough! schoenen. Nadien nog een dikke wollen vest gaan halen bij Zara.

Al gans de ochtend had ik het gevoel en het idee dat ik die job ging aannemen, en dus 18 uur per week ging werken.

Het gesprek ging dan ook super vlot, en ik was weer enthousiast. Eenmaal thuis probeerde ik nog te bellen naar de verantwoordelijke maar die was er niet. Dat moest dan wachten voor vrijdag.

Vrijdag 15 september’17

Die dag ging ik dus terugbellen om te zeggen dat ik de job ging aannemen. Echt gelukkig was ik toen ik dat telefoontje ging doen. Een hele dag met telefoontjes die gingen komen (maar dan leuke), werd het.

Nu heb ik een contract tot eind maart 2018, dus ik ben wel blij 🙂 HAPPY HAPPY

Verder was het een ganse dag met bouwwerken, sanitair en zo leggen.

Oh ja vergeten te vermelden … er staan ramen in mijn huisje !!!FINALLY

Dat was het eigenlijk, meer dan werken aan mijn huisje en zeggen I GOT A JOB moest ik niet doen.

Zaterdag 16 september’17

Hier in de buurt was het garageverkoop, en ook ik had wat kleding die ik niet meer gebruikte en dus ging verkopen. Gans de dag veel volk gezien, maar niemand die iets kocht.

’s Middags was ik het kotsbeu, en ben ik op mijn bed een filmpje gaan bekijken van YouTube. Een filmpje van 10 minuten (een fashion shopping vlog). Guess what ? Ik werd pas 3u45 later wakker 😮 Ik was gewoon in slaap gevallen tijdens de garageverkoop. Gelukkig stond er nog iemand buiten hihi

Even een dagje niet veel gedaan, maar al die emoties van al die mensen over de vloer kon ik echt niet aan. Volgend jaar ga ik er niet bij zijn, veel te vermoeiend en uitputtend!

Zondag 17 september’17

Een andere dag, een nieuw begin, een nieuwe kans op een rustigere dag. Echter dat werd het niet bepaald.

’s Ochtends eerst nog boodschappen gaan doen. Echt een hel, want ik ken die winkel niet goed, en ik kom daar ook niet graag binnen. Jammer want ze hebben er wel granola die ik graag lust. Nu ja, vlug binnen en buiten en enkel het essentiële meenemen.

De derde zondag van september betekent in België ook Dag van de Landbouw. Als rasechte country girl kon ik dat natuurlijk niet missen. Nu ja, ik was doodmoe dus had veel liever thuisgebleven bij vertrek. Achteraf gezien vond ik het toch wel een leuk dagje uit.

Eerste stop… een demodag van machines in Veltem (bij Leuven)

Tijdens de demodag werden er aardappels geoogst, en we konden dan ook gratis wat aardappelen rapen om mee te nemen. Echt geslaagde deel van de dag 🙂

Tweede stop was een bedrijf met grondwitloof uit Erps-Kwerps (nabij Leuven)

Heel het oogstproces van het grondwitloof ken ik al, dus al die herfstdecoratie, dieren & pompoenen spraken me meer aan dan het witloof en die tractoren en machines. 

Totaal uitgeput kwam ik weer thuis, maar vond het wel geslaagd.

Maandag 18 september’17

Opeens stond er alweer een nieuwe week voor de deur. Echt niet normaal hoe die weken zo snel voorbij vliegen.

Die middag had ik al een eerste lunch met mijn nieuwe collega’s tijdens een teamvergadering. Ik was dus even vrijgesteld van werken in mijn huis. Daar waren ook wat problemen dus blij dat er niet bij was.

Het was zo ontzettend leuk om iedereen te ontmoeten, en lekker te lunchen met iedereen. Even iedereen leren kennen buiten het werk om. Zo leuk 🙂 een goed begin !

Mijn planning voor de eerste week is ook al in orde. Net 1 oktober start ik, dus heb ik nog even wat tijd om alles klaar te krijgen qua administratie, vakbond en VDAB.

Na de lunch nog lang elektriciteit gelegd, dus was weer doodop thuis gekomen. (ps natuurlijk heb ik me in tussentijd wel omgekleed 😉 )

Dinsdag 19 september’17

Surprise … een nieuwe dag stof bijten, buizen leggen, roepen, lawaai enzovoort. Een nieuwe dag ie weer snel voorbij ging, al was ik wel ontzettend blij dat ik om 19 uur naar huis kon !

Oh jawel, ik deed wel iets anders. Ik ben even in mijn vuile werkkleding (please Jani, don’t shoot me!!) naar de Blokker geweest. Er stonden boeken van Sandra Bekkari in reclame, en ik had dan eindelijk iets om een cadeaubon van 50 euro te gebruiken.

Ik kom eigenlijk nooit in de Blokker, dus was blij dat ik deze boeken toch kon kopen. Ik heb er nu dus 3 en heb er maar 1 betaald in de winkel. Lucky me 🙂

IMG_4371

Woensdag 20 september’17

Even voor het werk begon nog naar de Delhaize geweest want in de GoedGevoel van komende maand zat er een boekje van Sandra Bekkari dat ik natuurlijk ook wou hebben. Delhaize, een winkel die ik anders probeer te vermijden. Ook hier ben ik binnen geweest in mijn vuile kleren. Normaal ga ik mijn boekjes kopen in de Standaard Boekhandel aan de overkant maar ik kon echt niet met die kleren daar binnen gaan. Delhaize was dan het alternatief.

Verder was het ook een dag verder werken met al die chaos aan buizen. Echt ik ben ze beu gezien. Ik kan de komende weken geen ‘spaghetti’ meer eten denk ik 😮

Donderdag 21 september’17

Over de chaos van vandaag heb ik net een blogpost geschreven, maar ook vandaag verdient nog even een aparte vermelding in deze update.

Eerst om 6u45 begonnen met elektriciteit te trekken op de verdieping. Echt doorwerken, want was het beu dus moest het gedaan zijn. Om half 11 nog even wat extra buizen gaan bijkopen. Even weg uit de chaos !

’s Middags even thuis gaan eten, en dan naar de Ikea vertrokken. Even weg uit de werf en hopen op rust in de Ikea.

Bij binnenkomst eerst een dessertje gegeten, lekkere fruittaart met koffie.

IMG_4374.JPG

Nadien even een toertje gedaan in de winkel, alvorens mijn slag te slaan in de afdelingen beneden.

Ik heb alvast mijn stijl van meubels al gevonden voor in mijn huisje… HEMNES 🙂

Oh die zetel zat gewoon geweldig, dus die staat ook op mijn verlanglijstje 🙂 Alleen ben ik geen fan van het riet :/ Euhm??

Verder nog wat spullen gekocht in de Ikea, zoals voorraadpotten, brooddoos, zakjes, karaffen, pennenhouders (eigenlijk bloempotjes ssstttt), opbergdoos, dekentje, enzovoort.

Ik had ook nog een bon van Ikea, en die heb ik dan ook eindelijk op gebruikt aan deze leuke lijst. Dat was NU hetgeen dat bovenaan mijn wishlist stond. Deze wilde ik absoluut hebben, en nu is deze van mij 🙂 THANK YOU !!

IMG_4384

Het was echt zo rustig in de Ikea, echt geweldig voor iemand met autisme de Ikea te bezoeken zonder gek te worden van de drukte en het lawaai! Een voordeel binnenkort als ik in het weekend ga werken, meer tijd door de weeks om zo’n dingen te doen 🙂

Na het Ikea avontuur was het tijd om weer verder te gaan werken tot half 7 pfff. Nadien nog even naar de Colruyt want door al het werk was er bijna niets meer in huis om toch gezond te eten 😮

Kan niet wachten tot al de rust weer keert en ik weer terug in de keuken kan bakken, snacks kan maken en regelmatiger kan eten ! Heb er wel wat nood aan !

De rest van de avond vooral gespendeerd aan in de zetel hangen met mijn zwarte kater, en deze blogs schrijven. Nu half 11 reeds gepasseerd, dus hoogtijd om in mijn bedje te kruipen.

Want ja, morgen om 6 uur gaat de wekker weer … tijd voor een nieuwe dag in het stof en in het vuil 😦 Ach het is voor de goede zaak zullen we dan maar denken zeker.

Ik hoop dat morgen ook alles echt in orde komt, problemen opgelost raken, planningen volgens plan gaan lopen, afspraken die nageleefd gaan worden enzovoort. Een nieuwe dag, een nieuw probleem … NEE dat kan er niet bij. Eerst moeten de andere problemen van de voorbije dagen nog opgelost worden ! Meer kan ik niet meer aan !

Een leven tegen 200 per uur heeft hier zijn grens bereikt! Ik wil volgend weekend fris voor de dag staan als ik mijn eerste werkdag ga starten 🙂 Super veel zin in !

LET’S DO THIS !

Wish me luck !

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

3 gedachtes over “My autistic life … how were my days?

  1. leegschrift schreef:

    Good luck, Lucy. Gebruik je tijd maar goed, en vergeet niet goed te ontspannen. Groets,

    Liked by 1 persoon

    1. Ontspanning is voor vanaf donderdag, eerst nog morgen hard doorwerken op mijn werf

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, Learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I wrote blogs on different topics, I love reading so i wrote whatever I love too.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

the best of the costa blanca and beyond

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: