OEPS … I did it again today #lifewithautism

De titel van één van de nummers uit mijn jeugdjaren die nog steeds in mijn hoofd hangt, en telkens ik ‘oeps’ hoor of zeg moet ik hier aan denken. Iedereen kent wel de versie van Britney Spears, hé !

Ik ga het nu niet hebben over muziek maar over een autistisch kantje van mij…

PERFECTIONISTISCH

In mijn blog heb ik de laatste weken veel gepost over de veranderingen in mijn eigen huisje. De werken die we daar dan zelf deden, zijn vandaag zo goed als afgerond. Al het materiaal weer ingepakt, morgen moeten nog een paar kleine dingen gedaan worden, om het huis klaar te maken voor de firma die volgende week komt werken.

Ik kon eigenlijk niet veel meer doen, dan wat spullen opruimen, stenen oprapen, en wat stof verwijderen.

Bij dat laatste is het dus een beetje fout gelopen. Er stond een vuilblik en borstel klaar om het meeste aan stof op te kuisen. Het meeste stof en steentjes wegdoen was goed, want morgen komt er nog een firma werken die het weer gaat achterlaten als een stort.

Deze Lucy zag natuurlijk de stofzuiger, en begon dus de betonnen ‘vloer’ te stofzuigen. Iedereen maar zeggen dat het zo goed niet moest, dat het morgen toch weer vuil ging liggen. Echter ik kon het weer niet … ik kon het weer niet laten om toch te blijven door doen.

Een bouwwerf stofzuigen dat de volgende dag weer een stort gaat zijn … yep THAT’S ME

Conclusie … ik ben weer even te ver gegaan vandaag in mijn ‘alles moet perfect zijn’, ‘alles moet netjes zijn’ :/

Perfectionistisch … of toch niet ?

Echt bizar om dit nu te moeten zeggen, als je weet dat ik hier op mijn huidige kamer zit die eigenlijk net een stort is. Ik heb een klein ‘gangetje’ om naar mijn bureau en naar mijn bed te gaan. Verder ligt alles overhoop. Schoenen, kleren, handtassen enzovoort. Ik zie hier totaal geen overzicht meer. Weet nog maar de helft van de spullen die ik heb. Het is heel chaotisch hier, ik zit hier nu letterlijk tussen mijn ‘stort’ deze blog te schrijven.

Niet echt bevorderlijk voor de inspiratie, om hard te werken om mijn blog beter te krijgen, om beter te worden in het schrijven. Om beter te worden in al de dingen die ik nog wil doen de komende maanden.

Ik zou eigenlijk de energie die ik daarstraks had tijdens het stofzuigen van een bouwwerf moeten investeren om hier de boel even een opgeruimd te krijgen.

Ergens ben ik wel bang dat het moment dat ik ga verhuizen er heel snel gaat zijn. Dat moment moet ik hier mijn eigen stal volledig uitmesten. Dan pas gaat het echt wel duidelijk worden hoe veel spullen ik eigenlijk heb. Vooral hoeveel van de spullen (kleding, schoenen, … ) ik hier op mijn kamer heb liggen die ik eigenlijk al jaren niet meer het gezien.

Hebben jullie daar ook zo’n last mee ? Dat je maar niet georganiseerd raakt in je eigen leven? Dat je je eigen ‘huishouden’ niet kan doen?

Ik blijf dat erg verwarrend vinden. Op mijn vorige administratieve jobs, had ik steeds een opgeruimd bureau. Alles had zijn plaats, ruimde alles op voor ik vertrok naar huis. Alles werd steeds meteen opgeborgen, niets bleef liggen … JA, dan moet je dit eens zien.

De enige reden dat ik ervoor kan bedenken is dat ik gewoon al mijn energie overdag verspil op het werk, dat ik daar wil dat alles perfect is zoals ik het wil … MAAR aan het eind van de dag ben ik zo uitgeput dat ik niets meer kan doen. Mijn lichaam en hersenen willen dan allen maar slapen. 

Bucket list

Bovenaan mijn lijst voor januari 2018 staat … OPRUIMEN, SORTEREN, KUISEN, ALLES THUIS OP ORDE HOUDEN

Ik hou eerlijk gezegd mijn hart al vast voor het moment dat ik in januari 2018 (of ten laatste februari) ga verhuizen naar mijn nieuwe huis (als het daartegen af is natuurlijk).

Dan sta ik er helemaal alleen voor om zowel de living, keuken, berging, badkamer, slaapkamer, bureau, dressing en gigantische zolder op orde te houden. Met het plan in mijn hoofd om 3 katten mee te nemen, wordt dat nog een hele zware opdracht vrees ik.

Ik moet misschien eens werk maken om te kijken voor enige vorm van thuishulp of begeleid wonen. Iemand die me dan nog raad kan geven om alles op orde te houden (zowel het huis als mijn eigen administratie).

Note for the future me

KEEP IT CLEAN !!!

Als je een bouwwerf kan stofzuigen (waar ze morgen nog komen zagen, boren … nog meer stof maken), dan moet het toch ook wel lukken om hier in je kamer eens te stofzuigen en op te ruimen !

***

Groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s