autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

Please note …

I’m not the girl with autism like you’ve seen in Atypical !!

Altijd die verdomde vooroordelen over mensen met autisme toch ! Waarom denken mensen nooit verder dan hetgeen ze kennen ?

 

Elke dag opnieuw moet ik me steeds meer bewijzen dat je als iemand met Autisme Spectrum Stoornis ook nog een zo goed als normaal (voor NT’ers) leven te hebben. Steeds hoor ik weer ‘jij hebt toch geen Autisme’, ‘jij dat kan niet’, ‘jij ziet er te goed uit’ enzovoort.

Soms heb ik zoiets van … Moet ik mijn liefde voor mode/schoenen/make-up dan opgeven omdat iedereen verwacht dat ik er anders moet uitzien om Autisme te hebben?

Moet ik er dan echt uitzien zoals die jongen in Atypical ?  Elke dag dezelfde broek, en dezelfde poloshirt … dag in, dag uit?

Moet ik er zo bij zitten, ergens stil in een hoekje? Mag ik dan alleen nog maar depressief rondlopen? Mezelf ellendig voelen, en ergens alleen zitten?

Atypical Netflix Premiere Date Video Keir Gilchrist

Foto: Atypical – a Netflix production

Ze zouden beter eens een serie of film maken over hoe het is als meisje/vrouw om autisme te hebben in deze wereld. Dat is toch een groot verschil met wat je kan zien in Atypical. Dat gevoel heb ik toch althans! 

Mensen met autisme hebben vaak een passie, iets wat hen helpt verder te gaan met hun leven. Iets hebben waar ze alles van weten, en er ook heel goed in zijn.

WEL … mijn passie is mode ! Ik weet er veel van, ben er elke dag mee bezig, het houdt me gewoon ‘levende’ en laat me eigenlijk een beetje zijn wie ik ben. Net hetzelfde met make-up, waarom mag ik dat ook niet gebruiken? Waarom mag ik hier ook niets van afweten of het gebruiken?

Misschien denk je nu, het is toch leuk om als ‘normaal’ gezien te worden. Echter ik ben wie ik ben, ben nog steeds dezelfde als iemand die ik was zonder mijn diagnose. Alleen kan ik er nu veel beter mee omgaan, kan ik het een plaats geven en heb ik geleerd om ‘liever’ te zijn naar de buitenwereld.

Geloof me vroeger kon ik echt heel naar zijn naar andere toe. Kortaf, onvriendelijk, lastig enzovoort. Nu heb ik geleerd om op tijd rust te nemen en te zorgen dat ik niet meer over mijn grenzen ga.

Met alles wat ik geleerd heb om mijn autisme te aanvaarden, heb ik net nog meer passie gekregen voor mode & alles wat te maken heeft met fashion. Nu ik zelf een deeltijdse job heb, en dagelijks mijn ding kan doen tussen duizenden schoenen … ben ik gelukkiger dan ooit.

De komende tijd ga ik van mijn passie van mode nog meer gebruik maken om nog meer blogs te schrijven over mode/schoenen. Hoop dat jullie dat ook leuk vinden.

Ik hoop dat deze manier ook een beeld te kunnen geven dat niet iedereen met autisme er bij loopt als de persoon uit Atypical, als de autist die ze kennen die geen kleren kan dragen enzovoort. Er zijn heus een heleboel merken die prikkelarme kleding hebben, alleen is het voor iemand met autisme niet zo evident om naar al deze winkels te gaan. Misschien dat een blog over de betere kleding dan wel handig kan zijn !

BIG dreams for the future ! Bloggen, fashion, autisme … alles wat mij ‘mij’ maakt ga ik combineren.

 

PLEASE stop judging me that I’m just being me!

 

Waarom nu deze post?
Wel, ik ben het gewoon kotsbeu om me altijd te moeten verantwoorden als ik eens iets niet kan, als ik eens oververmoeid raak door de prikkels, eens niet kan afspreken, eens niet buiten wil komen, eens gewoon een dag in mijn bed wil liggen. Altijd datzelfde antwoord … stel je toch niet zo aan. Je kan je goed kleden/verzorgen dus er is niets mis met je!
Ik ben het gewoon even beu om het steeds te moeten aanhoren, dus daarmee …

I’m Lucy, sorry for being Autistic, looking good, have nice clothes and have a dream about creating a blog about my passion for fashion. .

 

Groetjes, Lucy xx

 

**sorry, ik moest het even kwijt**

Advertenties

5 gedachtes over “I’m not like Atypical !!

 1. leegschrift schreef:

  Heel goed. Gooi het er maar uit. Dat anderen niet zien wat er mis is, daar moet je je niet door laten opfokken. Je weet dat het zelf wel zo is. En hou daar rekening mee alsjeblieft. Leuk dat je je passie in mode vindt. Schoonheid is op vele manieren te bekijken. Trek niet zoveel van anderen aan. Als een regisseur een film maakt, wil dat toch niet zeggen dat ze iedereen laten zien. Het sterkste van alles is om in je eigen schoenen te gaan staan. Dan hoef je je niet te verantwoorden naar anderen. En laat je jezelf in je waarde. In je eigen zijn, met haakjes en oogjes. Wat doet het er toe. Wees wie je bent. Je mag zijn wie je bent.
  Ga ervoor meid!

  Like

 2. Lauressa - DigitaleKeuken.com schreef:

  Wat een goed verhaal. Ik had bij deze serie nog helemaal niet nagedacht over dat het best beledigend kan zijn voor mensen die ook daadwerkelijk autisme hebben… Best kwalijk eigenlijk. Trek je er niks van aan en wees blij dat je zo goed overkomt op mensen. Er is niks ‘mis’ met jou, iedereen is anders en aan jouw problemen hebben ze zo’n vervelende naam gegeven. Net zoals ze bij meer ‘afwijkingen doen’. Zou eigenlijk niet zo moeten zijn. Iedereen is anders en daar hoeven niet al die naampjes / stereotyperingen aan gegeven te worden!

  Like

 3. Toortsie schreef:

  Baie dankie dat jy vir ons leer van outisme, want ons wil regtig baie graag meer daarvan leer.
  Geniet jou passie vir mode! Dus heeltemal reg so.
  Mooi loop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

The Essence of life

Living , Health, learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I write blogs on different topics. I love reading, so I write whatever I love and find interesting.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

TALES FROM THE COSTA BLANCA

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: