What to wear today … (1) mode advies

Shoppen
Al die drukte
Al die winkels
Al die kleren
Al die schoenen
Al die keuzes
Al die frustraties
Al die blijdschap
Al die webwinkels

Wanneer een beetje ‘AL’ een beetje TE VEEL wordt…

Elke ochtend heb ik ook weer datzelfde gevoel dat ik opeens in paniek schiet, dat ik opeens niet meer weet wat ik moet aandoen. Zelfs al ben je dagelijks bezig met mode, kleding, schoenen … toch schiet ik ook nog in paniek als ik mijn perfecte outfit moet zoeken. Inderdaad … Perfecte outfit. Alles wat ik doe met perfect zijn, dus ook zeker mijn kleding/schoenen.

Al die perfecte gaat dus ook gepaard met al die stress, zelfs van ’s ochtends vroeg zelfs voor mijn dag eigenlijk al begonnen is.

Tips

’s Avonds leg ik al mijn outfit (kleding & schoenen) klaar voor de volgende dag. Hou ik me dan ook aan de kleding die ’s morgens klaar ligt? Euhm … neen want anders zou ik geen stress hebben? Right 🙂

Zo vergeet ik ’s avonds meestal rekening te houden met het weer voor de komende dag. Dan sta je dus op & regent het opeens of is het veel te koud voor de kleren die ik klaar had liggen.

Dus elke ochtend weer die stress als ik wat moet aantrekken.

Nu heb ik wel het geluk dat ik nu halftijds werk en ik dus maar eigenlijk 3à4 dagen in de week me echt zorgen moet maken om er goed uit te zien. Werken in een winkel vereist nu eenmaal ook dat je er verzorgt bij loopt. Ik heb wel het geluk dat ze in die winkel mijn favoriete merk verkopen dus ik kan dagelijks mijn favoriete schoenen aandoen.

Daarnaast kan ik ook mijn kleding dragen die ik wil, de merken die ik wil. Ik moet me dus niet meer moraal verplicht vinden om de kleren van één bepaalde winkel te dragen (enkel en alleen omdat ik voor hen werk).

Wat werkt er voor mij?

Ik heb zo mijn merken waar ik bijvoorbeeld mijn jeans koop. Mijn jeans wil ik alleen van de Bestseller group, andere jeans wil ik niet dragen omdat die gewoon niet goed zitten. De meesten zitten te strak, zijn te hard of zijn gewoon niet het model dat past voor mijn lichaam.

T-shirts … voor t-shirt kies ik meestal een maat groter dan ik eigenlijk moet hebben. Ik haat van die spannende shirts.

Kleedjes/shorts … kleedjes & shorts draag ik altijd met een panty. Het gevoel van ‘blote’ benen vind ik echt gewoon verschrikkelijk. Ik heb altijd iets nodig rond mijn benen om wat extra warmte te hebben. Zo droeg ik tijdens een vakantie op de Bahamas (met 36 graden) ook een kleedje met een zwarte panty (20 den) op het strand. Iedereen keek wel maar ik kan er niets aan doen.

Wat is er belangrijk bij de keuze van kleding?

De labels … vooral de labels ! Sommige merken hebben van die labels die echt zo ontzettend scherp aanvoelen in mijn nek of ter hoogte van mijn heup. Als je die labels er dan uit moet knippen dan maak je het eigenlijk nog een stuk erger.

Ondertussen heb ik merken gevonden die bedrukte labels hebben, dus geen stukjes scherp stof. Ik koop ook bij een aantal merken waarvan ik weet dat die labels me niet storen of labels die me niet in de weg zitten.

Wat werkt er totaal niet voor mij?

Scherpe kanten aan de labels, alarm tags in shirts (die je er dan nog moet uitknippen), fleece stoffen, stekelige wollen stoffen, flanel, opgevulde jassen, schoenen met een smalle hak, schoenen zonder steun, te zachte kleding, t-shirt met lange mouwen enzovoort. Hier kom ik uitgebreid op terug want heb nog een paar dingen die ik er aan wil toevoegen.

Winkels versus online shoppen?

Online shoppen vind ik erg leuk omdat ik zo een beetje het extra contact uit de weg ga in de winkels. Bij online shoppen koop ik wel echter en alleen de merken die ik ken. Waarvan ik weet dat de maat goed gaat zijn, dat ze niet te veel prikkels gaan geven, dat ze gewoon goed zijn.

Online shoppen die ik vooral bij schoenen omdat ik het vreselijk vind om schoenen in een winkel te passen. Je moet dan iets gaan passen in een winkel waar iedereen dan naar je kijkt.

Shoppen in winkels in de buurt. Hier in de buurt ga ik vooral naar Modemakers of naar de ZEB. Die winkels ken ik, ik weet waar alles hangt, waar ik alles kan vinden. De paskamers zijn afgezonderd, en op weekdagen is het er heel erg rustig! In deze winkels koop ik ook alleen de merken die me goed doen voelen. Eens iets anders nemen omdat ik het mooi vind doe ik niet. Dan ga ik op zoek naar iets gelijkaardig van de merken dat ik wil draag.

Shoppen in Mechelen. In Mechelen ga ik eigenlijk alleen maar op weekdagen shoppen, en dan vaak op dagen dat ik sowieso in Mechelen moet zijn (doktersafspraak, outplacement). Tijdens de week is het meestal wel erg rustig vooral op maandag/dinsdag en donderdag. Woensdag en vrijdag, daar waag ik me liever niet aan.

In Mechelen vind ik het wel jammer dat er maar 4 winkels zijn waar ik terecht kan voor kleding en schoenen. Zo vind ik steeds schoenen bij Torfs, kleding bij Zara, H&M en nu is er ook een Queens opengegaan. 

Shoppen in Leuven. Dit is echt rampzalig ! In de Bontgenotenlaan is het steevast een drukte, veel te veel lawaai. Daar rijden ook nog auto’s, rijden er om de haverklap bussen voorbij, en is er ook veel te veel volk. In de Dieststraat vind ik het ook gewoon te druk, te veel winkels. Echt shoppen in Leuven is niet aan mij besteed.

Conclusie

Tijdens al die jaren heb ik geleerd wat er nu wel werkt voor mij. Waar kan ik goede kleding vinden, waar moet ik echt niet gaan shoppen, waar moet ik opletten enzovoort.

Het enige wat ik me nog herinner van mijn kinder- en jeugdjaren is dat kleding echt super vervelend was. Ik ging nooit graag shoppen, wilde nooit iets passen in de winkels want het zat allemaal niet goed. Er werd toen ook maar naar bepaalde winkels gereden, en dat was het. Verder ook continu Fleece, fleece, fleece dat mijn mama meebracht, terwijl ik het verschrikkelijk vond om te dragen.

Door de jaren heb ik dus geleerd wat ik moet vermijden, wat ik wel en wat ik zeker niet kan dragen.

Ik wil dan ook die goede en minder goede ervaringen met jullie delen. Het kan misschien ook wel nuttig zijn voor jullie en kan het jullie helpen om ook te gaan shoppen.

Volgende blogposts

In volgende blogposten ga ik meer ingaan op de dingen die ik zeker niet kan dragen, merken die ik mijdt, waar ik shop, waar ik op let als ik kleding koop, welke schoenen wel werken voor mij, en nog zoveel meer.

Ik hoop ook een deel van mijn kennis als ‘mode adviseur’ te kunnen delen.

Eerst volgende blogpost … Wat kan ik niet dragen, wat lukt er niet , en waar kan ik echt niet gaan shoppen

Ideetjes

Hebben jullie nog ideetjes wat ik nog kan toevoegen aan mijn blog als het om mode gaat?  Ps: please be nice ! Ik heb nogal het gevoel om  te beginnen doordraven als ik over mode kan schrijven. Dus als het teveel informatie wordt over schoenen, of kleding en dergelijk .. please let me know.

Het is een droom van mij om mijn mode advies te kunnen delen met anderen en een mode blog uit te bouwen. Hoop dat dit lukt naar de toekomst toe, zou echt een droomjob zijn. 

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s