Balance work and personal life

Oktober loopt nu stilaan op zijn einde. Oktober was een nieuwe start met een nieuwe job, maar hoe liep dat nu allemaal. Viel alles op zijn plooi, of is het toch niets voor mij?

New life

Werken in een winkel, omgeven door alles wat je dagelijks met veel passie doet (hetgeen je verder op de been houdt) … ik vind het super leuk.

Inmiddels heb ik 11 werkdagen gewerkt in oktober op mijn nieuwe werkplek. Elke zondag van oktober en op één zaterdag na ook de zaterdagen. Verder nog een paar dagen in de week, rustige dagen op mijn werk.

Het gaat echt zo geweldig!

Hoe meer ik ga werken, hoe gelukkiger ik me voel 🙂 Echt bizar om te kunnen zeggen dat ik me voor het eerst in gans mijn leven echt gelukkig voel. Ik had het al eens vermeld dat deze job me echt gelukkig maakt, maar het gaat gewoon telkens beter en beter.

Al die positieve feedback die je dan krijgt dat je eigenlijk je job als beginner heel erg goed doet, is zo motiverend om verder te gaan. Telkens ik daar aan het werk ben, heb ik eigenlijk geen problemen met te veel prikkels of problemen die ik elders wel had door mijn Autisme.

Werken in weekends betekent veel klanten, veeleisende klanten, van hier naar daar lopen, de ene klant na de andere helpen, geen tijd voor pauze enzovoort… Dit vind ik allemaal ontzettend leuk.

Terwijl ik op vorige administratieve jobs telkens dag in dag uit problemen ondervond van al die omgevingsgeluiden, de radio, de collega’s, printers enzovoort, merk ik daar nu niets van. Ok, soms heb ik wel eens van ‘zwijg nu even’ als er kindjes aan het huilen zijn. Toch schiet ik dan niet in paniek en bleef ik gewoon rustig.

Nu heb ik voor het eerst 3 dagen na elkaar gewerkt en ik voel me nu eigenlijk nog heel goed. OK, ik heb wel gans de voormiddag in pyjama rondgelopen, lekker ‘lazy’ geweest maar af en toe mag dat ook wel eens (autisme of niet).

Al die stress om ’s morgens op tijd klaar te zijn heb ik nu ook niet. Alleen morgen moet ik om 8 uur een bus hebben, maar dat is ook nog doenbaar. Het is niet meer zo dat ik om 6 uur al op een trein moet zitten om te gaan werken (en dan pas 18u30 thuis te zijn).

Ik heb echt mijn droomjob gevonden !

Inderdaad, de ideale job heb ik gevonden ! Het is dus totaal niet zo dat je als persoon met autisme alleen maar kan werken in een beschutte werkplaats zoals de VDAB liet uitschijnen tijdens mijn laatste gesprek met hen. Ik kan veel meer ! Zolang ik er mijn passie ik kwijt kan !

Negatieve kant van de job

Werken in een schoenwinkel, dagelijks omgeven door duizenden schoenen, handtassen … ideaal voor mij !

MAAR

Toch is er ook een negatieve kant aan … Ik heb namelijk nog nooit zo veel schoenen gekocht als de afgelopen weken 😮 Echt niet normaal. OK, ik krijg wel korting, maar dan loopt het ook nog aardig op.

Ik moet dus een balance proberen te vinden om niet telkens te bezwijken als ik nieuwe collecties moet uitpakken. Ik moet deze dan niet speciaal hebben, ik kan die maat ook gewoon aan de klant laten zodat de klant deze kan kopen & niet de medewerker 😉

Als ik binnenkort ga verhuizen moet ik hier wel iets op vinden om niet zoveel uit te geven. Euhm hoe doe je dat ? Iemand tips? Echt please help, tips zijn meer dan welkom ! 

Ik zat er aan te denken om mijn bankkaart vanaf nu thuis te laten, gewoon wat cash af te halen per week en dan de overschot dat ik niet gebruikt heb die week in een potje te steken ‘spaarpotje voor schoenen/kleding’.
Alleen nog de moed vinden om zoiets te maken en om me hier ook aan te houden ! Andere tips zijn ook welkom ! Hoe doen jullie het om niet te bezwijken aan iets waar echt je passie in ligt? Hoe kan je daaraan weerstaan? 

Naast de winkel waar ik werk, zijn er natuurlijk ook nog andere winkels zoals ZEB, Modemakers … ketens waar ik ook nog graag kom. Gisterochtend voor ik moest werken ben ik nog naar de ZEB geweest omdat ik een bon had van 20 % korting via mijn werk. Natuurlijk weer veel te veel dingen gekocht :/ Wel leuke dingen, maar ja het was natuurlijk weer te veel hé.

Waarom kan ik nu niet gewoon zoals iedereen een winkel binnenstappen en alleen kopen waarvoor je naar de winkel bent gegaan? Winkel binnen gegaan omdat ik 1 (juist één) trui wou met 3/4 mouwen omdat dit praktischer is op het werk. Kom ik buiten met 2 truien, bloesje, 2 salopetten, 2 jassen, muts enzovoort. GRRRRRRRRR

TIPS zijn dus meer dan welkom !

Toekomst

Ik ben heel slecht in het plannen van een toekomst. Hoe ik me over een paar maanden zie, wel daar kan ik nooit op antwoorden want dit is veel te ver weg.

Ik heb nu een contract voor bepaalde duur, maar toch ben ik al bang voor het moment dat ik daar weg moet. Dat ik niet mag blijven.

Nu voel ik me super gelukkig, voel me fantastisch op mijn job, doe het ontzettend graag, heb een topteam, toffe winkel enzovoort. Het moment dat ik dat weer moet achter laten gaat zo ontzettend veel pijn doen. Dat wordt dan weer het moment van ‘hallo depressie’ vrees ik. Misschien zal ik al vast maar een paar afspraken inplannen met psychiater en psycholoog voor april.

Natuurlijk blijf ik hopen dat ik mag blijven, maar de kans is heel klein. Nu moet ik me daar natuurlijk niet mee bezig houden en genieten van de job die ik heb, en de dagen dat ik daar mag werken. Zo ontzettend dankbaar voor die kans.

Eén ding wil ik hier nog aan toevoegen … Geef nooit je dromen op, ga er gewoon voor. Zorg dat je in je leven kan doen wat je graag doet. Laat niemand je passie ontnemen, laat niemand je het gevoel ontnemen om gelukkig te zijn ! Iedereen verdient een mooie toekomst, ook wij ASS’ers. 

Veel groetjes, Lucy xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s