I’m doing fine … oh no I’m doing better than fine !

English version … check below

Zoals het liedje van Lauren Alaina ook zegt I’m doing fine, wil ik kan jullie zeggen … Ik voel me beter dan FINE !

I’m doing FINE

Door dit nieuwe leven kan ik voor het eerst weer genieten van het leven !

2017

De eerste maanden van 2017 waren een echte hel. Ik kon niet meer genieten van het leven, was volledig opgebrand, had nergens nog zin in. Eigenlijk was het zo’n vorm van autistische burn-out want ik kon gewoon niets meer.

Toen ik eind maart mijn ontslag kreeg, was dat voor mij heel erg. Alsof er nog maar eens een stukje van mijn leven weg ging. Gewoon foetsie, weg.

De maand mei was dan nog erger met het overlijden van mijn oma, en het gevoel krijgen dat je jouw laatste week op je werk ook niet meer gewenst bent. Pffffieuw zo hard allemaal, zeker voor iemand met Autisme Spectrum Stoornis.

Met de nodige steun van iedereen om weer vat te krijgen op  mijn leven, op mijn ASS, op mijn nieuwe job toekomst enzovoort … ben ik er nu weer bovenop.

Het leven met ASS is helemaal niet gemakkelijk, maar als je voldoende steun krijgt van iedereen rondom je dan kom je er wel. Je moet dan natuurlijk wel toelaten om die steun ook te aanvaarden ! 

Oktober/November 2017

Mijn zoektocht naar een nieuwe job, leverde me in september ook een job op! Een job als verkoopster in één van mijn favoriete winkels, met een fantastisch team enzovoort. Het is gewoon geweldig.

OK, ja wetende dat ik voordien werkte als boekhouder, ziet iedereen dit als een fameuze stap achteruit in mijn carrière. Alsof ik weer van nul ben begonnen, alsof ik mijn leven vergooit heb.

Tja, wat anderen denken hé, daar ben ik nu wel over !

Ik ben voor het eerst in mijn leven ook echt gelukkig ! Hoe meer ik ga werken, hoe gelukkiger ik ook echt ben. Het is zelfs voor mij schrikken als ik mezelf daar in de winkel zou bezig zien. Zo enthousiast, zo meegaand, zo happy en dat voor iemand die de eerste keer in de winkel staat !

Toch besef ik nu ook nog hoe belangrijk het is om op tijd rust te nemen en mijn hoofd wat leeg te maken.

Sinds vorig weekend ben ik elke dag bezig geweest. Was het niet op het werk, dan was het met het leggen van vloerverwarming. Ik had mezelf dus weer even geen rust gegund met de vele hoofdpijndagen tot gevolg.

Vandaag lekker uitgeslapen en nu kan ik er weer tegen. Nu lekker genieten van deze mooie herfstdag en dan verder gaan met wat bakken. Ik heb al sinds Hallewoon zin in zo’n echte Amerikaanse pompoentaart. Dus dat staat straks nog op het programma.

De rest van de week verloopt wat rustiger, maar 3 dagen werken en voor het eerst sinds ik in oktober begon met werken ben ik nu eens thuis op een zondag. Dat gaat nu wel wennen worden om niet te moeten gaan.

Geniet van jullie dag, hoop dat jullie ook zo’n fantastische tijd nog te gemoed gaan !

Veel liefs, Lucy xx

 

Because I have a lot of English followers on my twitter and Instagram, places where you also can find me … I’m starting to write this blog also in English, so above in Dutch below an English version!
Hope you like it ! 

English version

Like Lauren Alaina is singing in her song, wel I can say that I’m doing fine ! Well I’m doing more than fine at the moment. I feel fantastic!

I’m doing FINE

By having this new life, I finally can enjoy my life for the first time in forever !

2017

The first few months of 2017 were horrible, just like living in hell. I couldn’t enjoy life, I was totally out, I couldn’t do a thing at that moment. It was a form of an Autistic Burn-out because I couldn’t do  a thing. I was so used that everything must be perfection but it wasn’t the case.

In Mars I got fired of my job as an accountant. Bad period, bad month. Knowing that you are not welcome at your job anymore is so hard. It’s so hard knowing that you have to stay another few months knowing that the end of your work is coming.

In May my grandmother passed away, more terrible news. I stayed home sick for a week. The week I came back to the office was my last week, but my colleagues cleaned my desk, closets and took away all my work. I didn’t feel welcome there that week, so I was kind of angry that they didn’t had respect to wait till I left the monday after to clean.

I got some great support for my mental problems during that period of time, and in June I just got an amazing support in finding a new job. With all that support I was able to find a new job and build a new happy life!

Living with ASD is not easy, not easy at all! But when you get great support from the people around you, you can have a great life. Never be afraid to ask for help and for accepting help from others ! 

October/November 2017

I found a new job in September as a Sales Assistant in one of my favorite stores (shoe store). When you have a passion about shoes that’s the place to be in Belgium! It’s just a great store, great collection, great team to work with …. everything about it I just love (euh more adore). It’s just so incredible awsome to work there!

Okay, as you know I worked as an accountant before and everybody is seeing this job as a huge fall back. Like starting a new job as a student but not as a real job. Most people are seeing my new job as a way of throwing away my life, I just have to work again as an accountant.

Grr, so horrible that nobody understands the reason why I want to work with something that is my passion.

But who cares! I have a great life now, I’m feeling soooo happy for the first time in my life. I’m so happy when I’m in that store and when I can sell the shoes I even like better than the person who’s buying them.

Like every day with ASD I know that is important that I don’t forget to take breaks from life and have a day with doing nothing. Since last weekend I worked every day (at my job or at my house putting under floor heating) it was time to take a day doing nothing today. Waking up at 11 am, and preparing a healthy lunch etc.

For the rest of the week I only have to work 3 days so that’s good. I even have to work on Saterday which is a bank holliday in Belgium. And for the first time in weeks I have a Sunday of. I going to be difficult to be at home on a Sunday again.

Well I hope you all have an amazing day like mine today and you also have a fantastic life !

Regards, Lucy xx

 

Hope you liked my blogpost in English. Please let me know ! I love reading your comments! Have a nice day ! xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s