autistic country girl

My Autistic Life … my journey each day | Life is like a blog, everyday you write a new story

English below

Beauty geek or make-up junkie

Eigenlijk best wel twee woorden die mij eigenlijk goed beschrijven. Ik heb een grote passie voor make-up, en niet alleen de merken die je bijvoorbeeld in elke drogisterij vindt, maar ook van high-end merken (of merken die je enkel online vanuit België kan kopen).

Als autistisch meisje heb ik ook mijn merken waar ik niet van afwijk. Het is voor mij moeilijk om steeds iets anders op het gebied van make-up uit te proberen als er iets nieuws komt. Ik heb wat tijd nodig om overtuigd te raken om het dan ook te gaan gebruiken in plaats van mijn vertrouwde make-up.

Sinds 4 oktober 2017 hebben we hier in de buurt een Lidl die geopend is op een nieuwe locatie. In het vorige filiaal kon ik als #aspie autistisch persoon nooit winkelen. Die winkel was te klein en er was gewoon te veel aanbod voor die kleine winkel.

Nu dit filiaal geopend is, ben ik echt fan van de winkel & ga ik er ook meer dan 3 keer per week mijn boodschappen doen. Brede gangen, uitgebreid aanbod, meer overzicht enzovoort maakt dat ik er niet zo erg overprikkeld raak. (yeah)

Tijdens mijn eerste bezoek kocht ik al een BB creme van Cien, het merk van Lidl. Die vond ik heel erg goedkoop, en wou gewoon eigenlijk eens zien of het net zo goed werkte als mijn vertrouwde BB creme van Clinique. Ik was meteen enthousiast, wauw die creme werkte super goed.

Weken heb ik dan staan twijfelen of ik ook die andere make-up producten eens een kans ging geven of niet. Die prijs was heel aanlokkelijk, hun BB creme was erg goed, maar toch mijn vertrouwde lipstick omruilen tegen deze van Cien? Euhm, best hard over nagedacht, getwijfeld, maar raakte niet overtuigd om die te kopen.

Tot … gisteren. Gisterochtend nog even boodschappen gedaan voor ik moest werken, en dan ben ik toch bezweken om deze eens te kopen en uit te testen.

Zo had ik de volgende producten gekocht om te onderwerpen aan mijn test …

  • Cien Foundation 010 shell
  • Cien Lipstick 14 Red Carpet
  • Cien Lipstick 11 Fushia Pink
  • Cien Lipstick 10 Cosy Rose

Bij het openen van de plastic merkte ik al op dat die lipstick Cien 14 Red Carpet, stuk is. Het dopje sluit niet goed, dus kan ik die nergens mee naar toe nemen. Best wel jammer 😦

Foundation … prima dekking, ruikt anders maar niet onaangenaam, voelt zacht, en geeft een mooie kleur.
Echt onder de indruk dat je voor die kleine prijs zo’n goede dekking hebt. Of dit nu mijn alledaagse foundation wordt als ik moet gaan werken ? Euhm, nee ik denk het niet. Niet voor het werk, maar zeker voor andere gelegenheden !

Lipsticks … de lipsticks zijn echt prachtig van kleur, zijn super zacht, dekken goed, en zeker hun geld waard. Ik denk niet dat je een betere lipstick op de markt vind voor die prijs.

Na het uittesten, ben ik wel onder de indruk van deze producten van Lidl. Echt geweldig!

Waarom ik deze dan niet dagelijks ga gebruiken? Dat heeft niets te maken dat ze van mindere kwaliteit zijn of totaal niet voldoen aan mijn verwachtingen. Het heeft alles te maken met mijn lichte vorm van autisme. Ik kan niet zomaar op één twee drie veranderen naar iets anders als ik al zo vertrouwd ben met iets.

Dat beetje ‘zekerheid’ heb ik dan nog wel nodig om mijn dag in de juiste volgorde te kunnen starten.

Eén ding staat vast … deze producten ga ik zeker nog kopen of toch nog een ander tintje van lipstick erbij nemen tijdens mijn volgend bezoek aan Lidl.

IMG_5240

Liefs, Lucy xx

**************

Beauty geek or make-up junkie

Those two descriptions are just made for me. I have a big passion for make-up, and not only the brands you can find at a drugstore but also for high-end products (most of those products I have to order online because you can’t find them in Belgium). Grr.

As an autistic girl I have my brands that I use all the time and that I never change. It’s so hard to change something I got used to, so it’s also hard to try out new make-up stuff when there’s something new on the market. I always need some time to be convinced to try it out and use it insteat of my regular make-up. Most of the time the high-end make-up I want to try but was not sure was, is sold-out when I’m convinced to give it a try. (story of my life 😥 )

On october 4, 2017 Lidl has opend a brand new store here in my neighbourghood. A new location for the old store. In the old store I could never shop, because it was so smal and filled with way to many stuff. I always ended up with a meltdown after a visit, so I stopped shopping there.

Now that this store is openen, I’m just a huge fan & I’m shopping there like 3 time a week (or more if I have to go to work nearby). It’s a big store, not many noices, no bright lights, more space etc. I really love shopping there.

At the day of my first visit I bought a BB creme from Cien, the brand of Lidl. It was very cheap so I bought to find out if it was as good as mine from Clinique. I was just so in love with this product. It felt great and ik was so perfect on my skin.

Weeks since the beginning of October i was in doubt about buying ohter make-up products from the Cien brand. The price was very good for a drugstore lipstick, their BB creme was very good, so why not? Could I use another brand of lipstick insteat of the ones I’m using for weeks now. Euhm, thought about it very hard, was in doubt, but never I was that convinced to buy it.

Till … yesterday. Yesterday morning it dit some shopping at Lidl before I had to be at work, and yess I bought them to testing them.

These products I bought to test them out …

  • Cien Foundation 010 shell
  • Cien Lipstick 14 Red Carpet
  • Cien Lipstick 11 Fushia Pink
  • Cien Lipstick 10 Cosy Rose

When I opened the plastic I noticed that the cap of the lipstick 14 Red Carpet was broken. The cap doesn’t close very well, so I never can take the lipstick with me. Kind of sad 😥

Foundation … the couverage is soooo good, it smells different but not bad, feels creamy en gives a nice color. I’m totally impressed that you can have such a great couverage for that little price. I’m not sure if this is going to be my everyday foundation to put on when I go to work. But I sure will be using this on other occasions.

Lipsticks … the lipsticks are really gorgous, the color is so beautiful, super soft, good couverage en for that price really good. It’s just unbelievable that you can have this lipstick for that price.

After testing, i’m totally impressed of how good those products from Lidl were. Just incredible.

Why I’m not going to use them everyday? Well, that not because they are not that great or something to do with the product. It’s just my autism that holds me back. I just can change all the products I’m using just by a day. I need time to think, to take little steps to change the morning habbit I have & the products I’m using.

I just need that little thing of being sure my day is going to be good when I do those things or use those products.

One thing is for sure …. I’m going to buy those products again or maybe another extra shade of the lipsticks !

 

IMG_5240

Love Lucy xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

pretty66.wordpress.com/

Everything I Owe, I Owe To Spaghetti..

The Essence of life

Living , Health, Learning

NASIMAMA, Zulaika's blog

It can be better!

silicasun

In Pursuit of Mystery and Folklore - Fiction With Imagination and a Zing

Alizeh Rangoonwala

I wrote blogs on different topics, I love reading so i wrote whatever I love too.

Noteworthy Mommy

Singing through life as a first time mommy one note at a time.

The Challenges And Opportunities Of The Internet

How can I improve myself for future challenges of the Internet? I'm here trying to figure out the answers to these questions while preparing myself for the upcoming video game projects. I welcome you to follow my journey towards future opportunities and challenges of the Internet.

COXSLOT

latest news on technology, health, education, relationships, entertainments

All Time Lea

by Leanne, for you

Fairym0m

My Neverending Story

we blog

together we become

Bee Beauty

Southern Gothic Beauty

Discobar Bizar

Welkom op de blog van Discobar Bizar. Druk gerust wat op de andere knoppen ook, of lees het aangrijpende verhaal van Harry nu je hier bent. Welcome to the Discobar Bizar blog, feel free to push some of the other buttons, or to read the gripping story of Harry whilst you are here!

The Life Of I

Thoughts, feelings and experiences

Diary of a Spanglish Girl

the best of the costa blanca and beyond

Vinyl & Coffee

De blog over vinyl, muziek, koffie en veel meer!

Oh look Mammy is a unicorn!!

what would the world be without coffee, energy drinks and wine..

%d bloggers liken dit: